Rensning

Har hunnit med en del idag och dagen är fortfarande kvar. Vart och askulterat-tittat på danslektioner i Uddevalla på gymnasiet, storrensat i garderoben- har svårt för att slänga kläder, "de kan ju vara så bra o ha" men nu åkte det en hel del som ska få fara till erikshjälpen. Klapp på axeln Linn! Sen var jag ute och återvann lite av naturen som fallit ner på marken av all snö, plockade in lite pinnar som fick fina fjädrar i sig i färgerna lila, rosa och vit. Mina coolingkycklingar med brillor får stå runt om kring! Jag har även planerat lite och grejat med musik inför morgondagens vikariat jag ska göra.

Nu står på schemat att laga en god carbonara med bacon sen hoppas jag på en tur till gymmet med erik :)


Doch By Night

Uppträdandet i reaktorhallen var riktigt roligt. Vi fick veta att dansarna i Madonnas video Nothing really matters dansar där :) coolt! Spännande att dansa på balkongen, lite svajigt kändes det men vi dansade på. Har gjort bättre jazzimprovisationer ifrån mig men i miljön så kändes det annorlunda och jag kände mig inte helt trygg i min kropp men man kan ju inte alltid vara på topp.

Kl 20.00 ikväll drar Doch By Night igång. Studenterna tar skolan med storm i 12 timmar, fram till 08.00 i morgon bitti så det blir nog att natta där. Blir scenframträdanden, middag och massor annat bus o skoj. Vet inte riktigt vad som kommer ske med det lär jag ju märka!

Nu ska jag packa klart resväskan så den är klar till hemfärden mot vbg i morgon :)



Att ta ut sin rätt

Jodu, måndagens massage och houseklass tog nog ut sin rätt. Genom att slappna av så vid massagen släppte nog många spänningar och en tokförkyldning trängde sig på mig!! Men jag kurerar mig och ska blir frisk fort. För i morgon ska vi dansa i reaktorhallen- ett gammalt kärnkraftverk som är ombyggt till alternativt scenrum. Cullbergbaletten har gjort en dansvideo-film där och nu är de vår tur att dansa loss! Stället ska tydligen vara safe nu men lokalen ser kusligt spännande ut.

Högt där uppe ska jag, Sofia och Malin F dansa :)

Där nere i hålet satt reaktorn en gång i tiden, tror den var aktiv fram till 70-talet. Coolt med gamla byggnader! Kolla bara in taket nedan... Siffror kvar från mätningar som gjordes innan stället var safe-för att visa hr mycket strålning som var på varje ställe.


Dagens medicin var tårtan som Karin S hade bakat för Sofia fyllt år i måndags! Oootroligt god kan jag lova. Tack Karin!


Igår vickade jag förresten- två jazzklasser på Marikas dansskola. Kul att undervisa och träffa lite nya danstokiga tonåringar :P

Nu ska jag kurera mig vidare- ingerfära och honung i mitt te :D
På lördag måste jag vara frisk för då är det föreställning i Falköping med Dirty dancing :)

Kraam påre

Oh my

Oj vilken dag, den har haft väldigt skiftande innehåll. Modern dansklass med gästlärare-vikarie, jättespännande, svårt, tekniskt och dynamiskt. Sen var det jazz, var väldigt stel i mina höftböjare och ryggen- då gjorde sig massagen fint. Några av oss tog tag i att rå om varandra efter lunchen. Det var välbehövligt och jättemysigt!

Fick börja planera lite och fixa, ska vicka på Marikas dansskola i morgon och ha två jazzklassr :) woohoo så kul o undervisa!

Sen blev det efter beslutsångest... ska jag, ska jag inte? Så blev det att hänga med på en houseklass. efter en och en halv timma var mitt blodsocker så lågt att jag kilade raskt hem så jag inte skulle svimma. En pizza i ugnen och en dusch senare sitter jag nu här o snuvar-börjar visst bli förkyld :S men nej nej, jag ska vinna över bacillerna! För i morgon är en ny härlig dag :D


På scen

Igår var det dags för Dirty Dancing att entra scenen igen. Platsen var Skara och vi hade ett genrep på morgonen och två föreställningar så dagen blev lång, intensiv och väldigt rolig. Var så himla kul att kunna vara med på scen jag med, förut har jag hjälpt till med ljudet mm men nu var jag med och dansade loss! Första föreställningen var ljudet inte på topp o de tekniska bitarna krånglade men det hindrade inte oss på scen att göra vårt bästa. Vi höll i och andra föreställningen gick bättre, dock inte lika intensiv publik, en av åskådarna var Bertan Karlsson. Inte illa att han ens ville titta in vår "amatörmusikal"- trodde han ville ha "bigger stuff" men han såg väl sin chans att leta stjärnor. Kul var det i alla fall att vara med gänget igen med eller utan Bert. Vår regisör är eldsjäl nog och jobbar grymt bra, fattar inte att hon hinner med alla projekt.

Nu sitter jag på tåget till sthlm, haft en urmysig dag med erik. vi lagade god mat- fläskfilé och champinjonsås och rotfrukter rostade i ugnen och kollade på bröllopsfotografen.

Ska roa mig vidare nu den forsatta dryga en och en halv timma resa jag har kvar.

See you :)

Muskelpirr

Veckan har gått otroligt fort! Har haft mkt ledig tid på eftermiddagrna nu för ovanligheternas skull :) Träffade Sara i tisdags o kollade in hennes nya lya, som ligger nära mig :) Nu ska vi vara rediga o storhandla tillsammans. Bra med bärhjälp och kul med sällskap. Igår var jag kvar o dansade lite o socialiserade mig. Blev inspirerad av Malin o AnnaKlara som är grymt duktiga på afrikansk dans, de svängde loss och vi hade en härlig eftermiddag tycker jag!

Idag känns musklerna helknäppa-borde vara trött i dem efter mördarklass i balett, tung som tusan för musklerna, jazzklass o sen pilates.. men icke. Det pirrar i musklerna som om man har myror i benen. Helsknäppt. Jag har gått en promenad, stretchat o försökt att få musklerna att slappna av. Nu ska jag testa lite aloevera heatlotion från Forever living som brukar hjälpa mot pirr i benen.

Imorgon far jag till vbg. Lyckades få sistaminutenbiljet, tro det eller ej! Tidigt på lördag far dirty dancing gänget o jag till skara och gör 2 föreställningar där :) Ska bli megakul o stå på scen!


Nu blir det hett på mina skinkor ;)  smörja smörja in alla muskler- nu ska de få slappna av! :P


Lite bilder på nya bilen kommer här som jag lovat :)

Och om Erik hade fått lägga en kommentar hade han sagt: "Den blir ju ännu snyggare med sommardäck och de större fälgarna på sen" :)

Tentan klar

Nu njuter jag av kvällen och att jag nu skrivit tentan i "Det pedagogiska mötet". Lite jobbigt är att när man är klar med en sak så är det dags att ta tag i näste grej men nu försöker jag enbart slappna av!

Tåget hit till sthlm blev igår försenat pga några stollar i en annan vagn började fajtas och slagsmålet blev så stort att vi fick invänta polisen i Halsberg för att sen åka vidare.

Hände mycket igår, fick höra om hot av en masaker på KTH-området som skulle ske i dag. Blev nervös då doch ligger på det området.. men i morse sa de på nyheterna att en person var anhållen och har erkänt. Skippade ändå den dansklassen vi hade o laddade i stället för tentan. Vaknade ändå så sent så att de hade vart tight att hinna till lektionen.

Nu längtar jag till att få dansa i morgon :) hihi


Söndag

Igår var det rep med musikalen inför föreställningen nästa helg. Gick oväntat bra o danssteg och repliker satt i ryggmärgen- jag fick dock tänka mer då jag inte har vart med o dansat sen jag lärde ut koreografierna men nu ska denna lilla koreograf vara med o dansa :) ska bli jättekul o stå på scen! Vill ni se mig? Ja då får du boka biljett till någon av föreställningarna:
Den 20:e Mars Skara
Den 27 Mars Falköping, 
Den 24 April Vänersborg
Biljett finns på ticnet :)

Jag får se till o öva i veckan så jag kan slappna av på scen sen!

Krånglade med bokning av tågbiljett i går, SJ är löjliga med sina sista minutenbiljetter. De ska ju släppa biljetter om de finns kvar på avgången 24 timmar innan, men det gör de som de vill med... :( Sov dåligt i natt o gick upp tidigt för att kolla om det fanns någon biljett nu då. Fanns en kl 15.03 men då krånglaade min intenetbetalning från banken så jag fick sura lite.. Kom på att jag har Priopoäng samlade och kunde då köpa en biljett kl 17.59 av mina medlemspoäng som jag samlat. :) En bra sak med Sjs system!

Nu ska jag njuta av hela denna söndag med erik och sedan råplugga på tåget inför morgondagens tenta!!

Ha en go dag du med. Kraam

Mellantid

Har pluggat lite, slängt i lite tvätt i tvättmaskinen och är nu emellan tiderna. Väntar på att tvätten blir klar o att jag ska möta upp Sofia så vi kan gå o träna. Kort om tid att påbörja något men lång tid att vänta. Skulle ju kunna läsa mer men orkar inte mer nu... blir ju snurrig i huvudet. Ska bli skönt med träning sen, vaknade med spring i benen i natt. Gårdagen betod mest av att sitta, pluggandes och sen roligt men inte så engergikrävande-glida runt i nya bilen :)
Ska lägga upp några bilder men de blir inte just nu så håll utkik.

Efter att de hade börjat snöat i morse så kommer solen nu! Håll dig kvar härliga sol.

I helgen blir det fullt upp med rep av Dirty dancning inför kommande föreställningar. Ska bli kul att träffa hela ensembeln igen :) Har du inte bokat föreställningsbiljetter?? Gör det på ticnet. Se tidigare inlägg för datum och stad!

Ha en fin fredag //Linny


Sitt i seat

Nu äter jag mig en macka och ser på sex and the city. Min dag har bestått av plugga, handla, plugg o inte så mkt mer.. Sitter o väntar på erik, han ska åka o hämta nya bilen :D Seat Ibiza, en liten cooling med mkt kraft :) I morgon är den min för han ska på after work. hihi

Solig kram

Boka

Turnén fortsätter. Se till att boka nu!

Dirty dancings turnéschema: 
Den 20:e Mars Skara
Den 27 Mars Falköping, 
Den 24 April Vänersborg

Boka idag på Ticknet

Har du inte sett den så har du nu din chans och har du sett den har du nu möjligheten att få återupleva showskolans Dirty dancing igen :)





Börja

Nu är det läsvecka, processvecka, studievecka... vad man nu vill kalla det. Har en hög med saker att skriva, läsa och plugga. Vet bara inte vart jag ska börja. Finns så mycket annat jag vill pyssla med. Bara att ta atg i det helt enkelt.

Solen skiner o lockar ut mig... skriv skriv skriv, läs o plugga SEN får jag gå ut o njuta!


Halka

Fick åka tåg i dag istället. Fanns inga biljetter igår så tidigt i morse satte jag mig på tåget till alingsås. Hälsade på pappa o maria för att sedan bli skjutsad till vänersborg till min erik :)

Åkte o fikade hos morfar då det är hans födelsedag, 79 år idag. Grattis min underbara morfar!
Mamma kunde inte komma... hade ramlat i morse när hon skulle gå ut med wilma lilla vovven och bröt då foten på två ställen. Hon ligger nu på sjukhuset i uddevalla o invätar operation i morgon. Ska åka dit med lite saker då.
Otur med halkan som är överallt, men tur att hon inte slog i huvudet!

Nu sitter jag o erik o myser och ska fortsätta med det!

Ta det försiktigt, don´t brake a leg !

Skapa

Nu var det dgas att börja vara kreativ. På jazzdidaktiken har vi idag pratat om vad som är specifikt för jazz och om att man ska skapa sin egen vision som man vill ha med sig och föra vidare på sina elever. Vi har pratat om terminsmål, lektionsupplägg och övningsupplägg. I morgon ska vi jobba med olika kategorier och göra övningar som fungerar för den kategorin- tex kondition, rytm. Ska bli kul men också pirrigt att lära ut till varandra, skapar ju lite prestaionskrav på sig själv men detta skulle vara ganska opretantiöst och mest för att vi ska börja tänka och komma igång.

Nu ska jag kika på tåg o se när jag kan åka till vänersborg för en vecka där. Kommer ha läsvecka-plugg utan dans med andra ord... Synd utan dans men kul o va hemma :D

En kaka till slinker nu ner till mitt te och jag loggar ut

Inspirerad

Efter kvällen igår och förmiddagens dan idag så har det fyllts på med ännu mer inspiration!
Konserten på musikhögskolan gick över förväntan. Vi dansade till delevande musiken och samspelat mellan oss alla kändes riktigt bra! Jazz 4 ever :P trodde inte det skulle komma så många men publiken fyllde upp och såg verkligen roade ut. Efteråt bjöd vår härliga jazzlärare på en box med vin till oss och musikerna. haha underbar hon är. Vi minglade för att sen fnittra hem.

Idag hade vi gärstlärare- Isabel hette hon och hade mattox-teknik. (en jazzstil) Har tidigare upplevt det som stramt men shit vad hon öste med oss. Då det är mycket teknik så kan man lätt fatsna vid det i den här stilen men hon lade upp lektionen och övningarna så att vi verkligen fick dansa ordentligt!! Massa flow, snurrar och i koreografin till Beyonce mycket känsla. Några tjejer blev så känslosamma att tråar föll efter klass. Var verkligen fint o se varandra dansa så vackert :)

Tack för en fin dag. Nu blir det dusch, sen fuskbyggarna på tv4 för att avsluta med djup sömn. är otroligt trött nu. natti natti

Lackar

Måndag igen och har haft Modern dansklass med underbar hoppkomination som jag lääängtar till att få göra imorgon igen. På jazzen  var det RnB tema och vi svängde loss:D wohoo

Nu sitter jag och målar naglarna med lite lack och klurar lite på veckans händelser.
Tisdag: Jazz improKonsert på musikhögskolan, se tidigare inlägg.
Onsdag: Körsång efter skolan. Rebecca min barndoms-själsfränd fyller år! Grattis till dig denna dag
Torsdag: Deltagande i en tjej i treans exmensarbete-teknisk imrovisation. Ska bli spännande o se vad det kan bli
Fredag: Till vänersborg om tågen går.. annars alingsås kanske ?
Lördag: Resa idag om jag får en tågbiljett denna dag istället?

Ja vi får se vad som sker men en fullspäckade vecka är det i alla fall och jag ska ta vara på varje dansande dag!

Kramar

RSS 2.0