Information

Tyckte att 21.40 skulle vara sent att vara hemma... blev senare än så, 21 40 kändes helt plötsligt tidigt. Bussbyte i herlljunga skulle stå och vänta, but not, efter 30 min fick vi veta att bussen skulle komma 22.30. Kl 22.30 kom ingen buss. Halv 12 satt vi äntligen på bussen och jag var hemma tre timmar senare än vad jag skulle varit. Tack SJ för dålig information. Hade jag vetat tidigare att bussen skulle komma halv 12 hade jag fixat egen skjuts. Nu blir det helgmys eftersom fredagsmyset försvann.

Oj oj vilken kväll det blev. Nu kan helgen bara bli bättre!
Är hemma hos min Love :)


mot rätt kurs

Styr mot vfu och praktik, styr mot jul och halvtid på min utbildning.
I morgon styr Erik hit för att gå på kurs med jobbet. Hoppas på att kunna träffa honom en snabbis :)

Hade en jättmysig gårdag. Lunchade med Sara på besök hos mig. Blev en tacopaj och massor prat.
Sen bar det iväg till Karin S som har stor mage och väntar tillökning i Januari. Vi träffades några stycken och frossade i godsaker. Sen gick vi på en mysig föreställning om Vänskap, lugn och lättsam. Stor kontrast till fredagens föreställning. Avslutade kvällen genom att vi satt på mc donalds i ett par timmar och pratade om allt och inget. Heeelmysig kväll med fantastiskt sällskap hela dagen :)

Idag har jag koreograferat, planerat och skrivit ner lite inför Vfu:n.
Ska till Sara o hennes sambo o äta pizza o se film sen. Goott!

Kramelikram


A study of entertainment

Kom precis hem från den unga koreografen Alexander Ekmans föreställning med Cullbergbaletten. Han måste ha väldig fantasi. Helt otroligt verk, han är bara 26 år och har knåpat i hop detta!
Fick obeskrivligt mycket intryck vilket gör det svårt att sätta ord på. Fokuset, temat var underhållning. Vad är underhållning? Kan allt vara underhållning? Ja, det är en svår fråga. Han lyfte fram olika bitar genom olika genreer av både dans, teater och utställningsverk i mänsklig levande form, mm. Fantastisk dans med otroliga dansare. Sista akten var som en dröm, många bitar och konstiga saker som "vara svåra" att förstå men som sades i föreställningen... "it is what it is!" ja så sant som det är sagt. Drömmar går inte alltid att förklara med de är vad de är ändå. Första akten innehöll showspex och väldigt hög energinivå medan andra akten var långsam till sin spets i vissa partier. Stora kontraster mötte hela tiden varandra. Jag är nedslagen i min hjärna av alla intryck. Häftigt och helt klart sevärt!

http://www.dansenshus.se/Pa-scenen1/Cullbergbaletten/


Spelar 20-27 oktober på Dansens hus i sthlm. Kan du så se den


Egen träning

Har nu börjat koreografera och planera inför VFU:n. Lyssnat till skön musik och knåpat ihop några övningar.
*Uppvärming
*Kom igång/flås
*Plié
See you Sinclair Uddevalla v.45-47 då ska ni få skaka loss med mig:)
Kul när jag har bra musik till och stegen dansas ihop. Däremot aaaningen svårt på denna lilla yta. Möblerade 23kvm, blir ca 1kvm kvar att dansa på. Blir bra på minimalistiska rörelser. Får ta tag i att stanna kvar i skolan och pyssla där någon dag och se om jag kan dansa stort också.

I morgon har vi egen träning på morgonklasserna, lärarna har något möte o så.. Jag ska träna mig på att sova och sedan göra en och annan kullerbytta i sängen för att sedan äta frukost i lugn och ro. Öva stämmbanden genom att sjunga lite i duschen-måste ju ha en bra röst som pedagog. Bra upplägg på morgonen tycker jag!

Closing time//Kram


Pause

Skulle vilja ha en fjärrkontroll som jag kan pausa, göra att tiden går långsammar och ibland skynda på. Skulle vilja stanna kvar i helgen lite längre. En sån dosa som är med i filmen Click. Skulle ju sjääääälvkart inte missbruka funktionen bara användas vid speciella tillfällen. Fast jo jag vet, hade nog vart svårt men jag vet iaf att jag vill just nu vara kvar hos erik i vänersborg. Tur jag har klassen och vännerna här uppe som jag får träffa på veckorna. Det gör att tiden springer på fort:)Såg musikalen "En värsting till syster" i lördags och den var självklart kanooon! Manuset var grymt ihopskrivet, karaktärerna lyftes fram och humorn fanns där. Smart scenografi och härliga koreografier. Var nöjd och glad. Fick även träffa några från de härliga Dirty dancing gänget, de var där och tittade och det var riktigt kul att se dem igen. Tänk att det har gått ett år sen vi hade premiär med den föreställningen. Som sagt tiden springer på snabbare än man anar. Ibland vill man kunna pausa lite.

Igår var det utgång och det var en kalaskväll med dans o sång. Vänner blandades med nya människor. Skön kväll! Härlig helg med prommenader i solen tillsammans med Erik och höstlöv överallt. Fantastico!

Nu ska jag snart sätta mig själv i sleeping mood.

 

Bring me home, make me dance

Tåget tar mig till lillstan i morgon igen :)
Fick.... okej köpte en sista minuten biljett. Japp, tro det eller ej det fanns sista minuten denna gång... för härliga :/ 390 kr. Det är de värt.

På lördag ska jag se "En värsting till syster" Musikalen som sätts upp efter "Dirty Dancing" som jag var koreograf för förra året. Ska bli spännande att se denna produktion med Emma som koreograf och massor nya ensembelfolk och även några som var med förra året. Förväntansfull!

I går var vi återigen på Clarion sign och dansade. Denna gång gjorde jag en utvgeckling på improvisationen. Jag gjorde en struktur och koreografi som vi förhöll oss till och dansade efter den fria improvisationen bland kontrosnissar. Hade lika kul, nej ännu roligare denna gång. Det ger en väldig kick att vara så när folket och överraska dem med rörelser och dans. Kul att se deras reaktioner. När vi överraskar och dansar spontant bland dem vågar de inte alltid titta men när vi gjorde koreografin blev det mer uppenbart att vi var ett gäng och dansade tillsammans, då vågade de titta och njuta mycket mer. Ger glöd i vargadens dans att få vara på annan plats än på skolan.


På vägen mellan vänersborg och stockholm

Kraaaaam på re´

Överraskad

I fredags när jag kom till vbg blev jag överraskad av min syster som lurat mig att hon var hemma hos sig i örebro. Plötsligt står hon utanför dörren! Blev hur glad som helst för jag har saknat henne!
I¨går träffade jag lille Noel, son till Linda och Johan. Jag och Erik fikade tillsammans med den lilla familjen och jag är glad över att ha så många härliga människor omkring mig.

Nu ska jag fortsätta att njuta av småstaden och Erik o de andra här innan jag sätter mig på tåget kl 18 som för övrigt syrran också ska åka med. weeeeii

Ha en fiin dag
//Linny

Viktigheter

Många går med höstmörkret in i gråzoner och dras med av regnet och rusket. Känner av att ångan inte är uppe på lika många i skolan som för ett par veckor sedan. Jag har tagit på mig en kåpa som ska skydda om detta har jag tänkt...

Några små tips:
~När tröttheten kommer:
se till att ta vara på kvällarna, varva ner med en kopp te och slappna av i vaket tillstånd. Se sedan till att även komma i säng i tid. Timmarna före 12 är värdefulla för sömnen.

~När regnet bara öser ner: Passa på o njut av att vara inne, krypa ner under en filt, se en bra film, fastna lite vid datorn utan dåligt samvete avv behöva vara ute, eller läsa en bra bok.

~Samla kramar: Beröring är känt för att göra människan gladare pga oxytocin som utsöndras- fantastisk process.
Finns det möjlighet så utbyt lite massage varandra. Avslappnande, beröring och gör dig lugn och glad.

~Umgås med människor du tycker om. Laga mat tillsammans, baka, fika, sitt och häng utan att säga ett knyst- bara mys, spela spel, dansa runt bordet.

~Unna dig saker; det är du värd. Efter långa skoldagar, arbetsdagar... spara pengar och unna dig en spastund eller billigare, spastund hemma med fotbad, ansikstmask och långdusch. Har du lyxen att ha en badkar, passa på att njuta av ett bad.


Detta är viktigheter i vardagen. Ta hand om varandra & kom ihåg dig själv!
//Linny

Sambos

Nu har mina helgsambos lämnat lyan för en stund sen. De har vart en urhärlig helg. Sofia kom i torsdags och var med i skolan o kikade på klasserna. På eftermiddagen for vi till solna o strosade där. Gjorde ett lampfynd :D
Fiskade upp Ante i solna o for till lilla lyan och strax efter kom min Erik! Han kom redan vid åtta, hade räknat att han skulle vart här vid först tio så det var en kalas suprice:)

Lördag blev det heldag på stan, hem och vila och ha de trevligt för att sen göra stan igen. Trötta som vi var efter hela dagens traskande for vi hem i ganska god tid. Var hemma vid 1, halv 2. Lagom, fast ändå var vi trötta o slöa idag. En tur i skogen och tacos gjorde susen och sen for de hemmåt vänersborg.
Önskar att jag kunde blivit nerpackad i eriks väska men jag får åka tåget på fredag istället. Får duga det med.

Nu säger jag tjipp tjipp o hääjj

Här är min fina nya lampa :)


och min fina kille :)


o mina fina vänner:)


ute på tur, erik ser smygande farlig ut ;P 
 

Tjipp tjipp

RSS 2.0