joggad stretch

Första dagen i skolan, sista året, "bästa året!" Snor förra årets treors slogan. Den är ju härlig.
Gott att träffa alla härliga själar och vara tillbaka innanför skolans väggar. Började spritta i benen så efter en god måltid a la Linn- tog jag på min dojjorna och gav mig ut på... tro det eller ej en joggingtur! japp Linn jogga ute. :) Inte megalång men tillräckligt för mig. Var nog ute 30 min varv 20 minuter med högt tempo. Anledningen till joggingen var inte att råträna utan mest att få ur lite spring i benen och få upp värme så jag kunde ta tag i lite stretch väl hemma. Sagt och gjort. Stretchningen gick fin fint! Vill hålla mig så här smidig som jag är nu men jag vet att när all dansträning börjar kommer muskelspänningarna med det. Keep on stretching, keep on dancing, keep on jogging.

Delar denna gamla dänga. Tänker på matchande träningsoveraller, pannband och kassettbandspelare när jag hör den. Keep it up!


ses snart och sex and the räddaren i nöden

Uppe i Stockholm. Haft en skön helg en med erik här. Vi har vart ute i Barkaby och shoppat på outletbutikerna där. Nya skor att strosa runt i. Walking in Pumapjucks! Härliga som tusan. Vi har tagit sköna promenader, legat i solen med gott kaffe och vart på tatueringsmässa på Münchenbryggeriet- lockande och läskande. Har en idé på vad det blir här näst. :)

Räddar mig själv från övergivenhet och ensamhet med lite sex and the city. Boxen med alla avsnitt är en utmärkt räddare i nöden vid alla tillfällen. Bara sätta på och flyta med i storyn. Jobbigt att se min käre glida iväg i bilen utan mig. Kan inte hjälpa det men tårar rullar så lätt ner då. Höll tillbaka när jag gick hem men väl hemma rann de hejdlöst. Luktart så gott här av hans doft. Vi bestämde att inte säga "hejdå" vi säger " ses snart" mycket bättre och inte lika tungt!

Nu ska jag ladda inför skolstart. Sista året på danspedagogutbildningen! Fort går det och kul ska vi ha :) 

            
                        
                                                  godare än godaste godis-kärlek


med vemod och längtan

Sommaren har sprungit med snabba glada steg. Har haft det toppenbra hemma i Vänersborg. Lagom mycket jobbande och massor med härliga möten med vänner o familj. Kommer bli tomt att inte ha min kärlek runt mig nu när jag far upp igen men det ska också bli kul att komma igång med skolan, dansen, träffa vännerna där och jobba på sportlife.

med vemod och längtan ska jag nu börja packa väskorna och i morgon åker jag och erik till sthlm för en go helg där!

                      
    


det är hastigheten som gör det

Känner min kropp idag. Begav mig ut på en intensiv cykeltur på en timma. Cyklade i skog och tur och retur till skogen var det asfalt. Under min cykeltur mötte jag många som var ute och sprang och jag kom på varför jag gillar cykling mer. Är nog lite av en rastlös själ. Gillar farten, hastigheten och att jag rör mig fort fram. Därför är nog cykling mer för mig än löpning där man rör sig fort men ändå inte tillräckligt. Är jag ute och går promenader gillar jag läget av tempot och njuter av omgivningen och sällskapet om jag har någon med mig. Löpningen är nog för lagom fort. Gå eller cykla, allt eller inget.

Kopplar detta till dansstilen jag brinner mest för- Jazz. Går fort, händer mycket, rytmer, dynamik. Mycket att tänka på= allt!
Lugnare stilar som balett är mer som att gå, jag gillar det med. Sen finns det stilar som är som löpning för mig. Skulle vilja gilla det men det är lite lagom och inte fullt stimulerande. Ofta har det inte heller med stilen att göra utan med vem som lär ut, den som håller klassen. Jag behöver antingen fullt fokus på teknik vandrande tempo eller full fart med lekande rytm. MEN ibland måste man ändå utsätta sig för det där obekväma mittemellan. Ut på en löprunda och under danslektionen jobba sig igenom det där lagomtempot. Utmana-utveckla!Fler steg

Har under sommaren utvecklat mitt springande och förhoppningsvis min kondition. Efter att jag i går gick promenaden till gymmet på ca 20 min hoppade jag på löpbandet och gick 5 min till. Därefter sprang jag i olika hastigheter i 15 min utan större problem. Lite håll mot slutet när jag spurtade men jag höll ut. Innan sommaren orkade jag inte hålla så högt tempo i springstegen under längre tid. Nu springer jag både mycket snabbare och håller ut längre. Sen gymmades det och pumpades lite ;) Rygg, skuldror och mage som vi avslutade med lite sköna benböj med vikt på axlarna. Mumsigt för musklerna som nu också längtar efter DANS!


Gillar bäst att springa på löpband för där ger bandet ett skjuts och jag får fart i benen. Detta ser ju däremot väldigt fridfullt ut så någon gång kommer jag ha nåt mitt mål att gilla att springa mer än att det känns som om det mest gör nytta än är skönt. Är på god väg i alla fall.

Något jag däremot redan tycker är skönt är ju:

att DANSA

 

jump

Måste våga, chansa, satsa, hoppa!
Har under något år av och till fått tanken i huvudet. Klippa mig! Inte bara toppa för det har jag ju gjort. Nu menar jag kort, till ovanför axlarna i nåt busigt! Kollade bilder och fick inspiration. Tanken kunde inte släppa min hjärna och jag rådfrågade min vän och frisör Sofia. Ska jag? ska jag inte? Både hon och Erik sa kör!!! Du kommer bli skitsnygg! Jag bokade in mig hos Sofia i onsdags och hipp happ, jag hoppade och vågade. Är mer än NÖJD! Känns så fritt och härligt med en längd jag inte haft på tusen år känns det som.

 
Inspiration

   
1 2 3 och Sofia hjälpte mig att hoppa


This is me

 
Före och efter

Ledig vecka nu innan skolstart nästa måndag!
Får se vad veckan gör med mig

Ett par glasögon och fyra puckon

Tips om du inte har nåt annat för dig. Ta fatt i ett par glasögon. Skicka runt dem bland dem du är med och möt nya karaktärer av dina vänner!

 
Galen vs. Pretto professor?

 
Liten nörd vs. Snurpig Lärarinna?

Snygga?
Roligt i alla fall!


Vaken och vaknat

Uppe tidigt idag fast jag inte hade behövt. Körde erik till jobbet. Har ju beslagtagit hans bil hela sommaren ungerfär... i utbyte mot att jag lagar mat. Idag tyckte jag han skulle slippa gå till jobbet. När jag kom hem vid 07.15 gick jag ut på en promenad och gick i ca 30 min och sen in på gymmet för 10 min springa på bandet och sedan lite övingar. Mage och stabilitet. Rodd med hantel stående i planka; Stå i planka på händer och fötter med händerna på var sin hantel och en i taget lyfta hanteln i en rodd. mhm låter avancerat och klurigt är det men grymt bra övning. Även stå i planka på händer med båda fötterna på piltesboll och doppa en fot i taget i golvet! svettigt! Stretchade lite och kände på dansbenen om de fanns kvar. Det återstår att se om ca 2 veckor!

I helgen var det roadtrip. Åkte till Sara i Falkenberg i torsdags. Vi kollade Fucking Åmål inspelad på VHS och skrattade åt massa minnen och pinsamheter. Fredag for vi till Kajsa och hennes lilla familj i Ängelholm. Mys, bus, prat och en lördagkväll med massor dans! Underbart att träffa dem:)
Nu ska jag in till mamma och träffa henne o syrran. Lunch och sen jobb!
Ha en go dag!


Huskur- halsbränna

Hade halsbränna som började svida i förrgår. Igår blev jag tokig på den efter träningen. Burn burn burn, inte OK. Huskur mot halsbränna? tänkte jag... Googlade runt och tog fasta på en av dem. Bikarbonat. Bra grej som balanserade syran och halsbrännan: Hej då!!

Ta ca 1/2 tsk bikarbonat i ett stort glas vatten. Blanda, drick och känn lättnaden.
Drick gärna extra vatten så du undviker bagknip av bikarbonatets svällande effekt.
Man behöver alltså inte köpa dyra mediciner för hejjja hejja huskurer!!
                                                         

Sömnbrist

Återtog min natts sömn nu. Trots att jag var tröttis igår kväll kunde jag inte sova när jag väl skulle sova. Vände, vred och noterade att antal sovtimmar minskade. En slö Linn gick ur sängen vid 05.25 och har jobbat hela dagen. Pratat med flera andr som med haft svårt att sova i natt. Är det månen som spökat med varulven i oss?
Har i alla fall lagat mat och nu powernapat :) Snart blir det träning, ska bli såå skönt efter en oträningssam och gottande, slappande och sena kvällarhelg. Träningsdjuret får komma ur buren strax! :)
RSS 2.0