Kropp själ och sinne

Julen har spätt på mitt välbefinnande. Gör saker jag vill när jag vill o har det allmänt bra, batterierna laddas! :) julkappar jag fått spär även de på att jag ska kunna ta hand om mig året om. Fotbad, eltandborste, hudkrämer, och en planläggande resa med Erik! Laddade på med lite prylar värt 1300kr från body shop idag, betalade 500kr och det är toppen. Ett par najsiga skor inhandlades också och jag har bakat muffins i mitt muffinsjärn. Mums för kropp och själ in i nästa år! 

                    image description

                    image description

                   

                   

                    image description

Gott för kropp, själ och sinne :)

Dan före toppare dan

Go morgon vare här. Idag ska julgröt kokas från skratch. Julskinkan ska griljeras och jag o erik ska åka till vattenpalatset och bada, bubbla o basta. Dan före doppare dan kostar inträde endast 35kr. Lögardag- så kallades det förr när man inte duschade så ofta som vi och man skulle bada sig ren inför jul:) hade det vart så nu för tiden hade jag velat va först i badet;)

Fick en tidig julklapp av min prins igår. Letat vinterjacka men inte hittat nån varm som man inte ser ut som en michelingubbe i. Efter att käkat lunch i lilla stan igår gick vi förbi en butik och såg jackan i skyltfönstret som strax blev min! :) tack älskling för du värmer mig, både med kläder och din närhet.

Ha en fin jul och ta hand om varandra!


ohh yeah

Att vakna i en stor dubbelsäng i vänersborg är underbart. Att veta att kärleken from imorgon är ledig ända fram till 2 januari gör mig extra glad. Ta vara på varandra och göra vad man känner för.
Igår var det vändag, fikade med en gammal vän och kollega från Sportlife Vänersborg och på kvällen var det lite middagsmys hos erika där vi kunde sitta några och babbla om allt. Ska fortsätta veckan med vänner och familjmöten. Boostar boostar. Av lugn och härliga möten blir jag glad. Något litet träningspass kanske jag kör i veckan men mest vila innan jul och så kan jag få köra lite mer i mellandagarna. Men vila och variation är nog vad Linn behöver just nu.
Kram

ännu en punkt, need a boost

Ja som jag skrev om i för något inlägg sedan. Tecken på att man är övetränad. Nu är det en dag kvar till jullov och jag har i två kvällar i rad haft svårt att sova fast jag ät trött. Känner mig uppe i varv och kommer inte helt i ro. Övertränad... iaf trött. Har vart fullspäckad termin och NU behövs ledighet. Roligt, tufft och full fart har det varit. Sista dagen på terminen, sista året och snart sista terminen.

För att boosta oss lite inför våren och framtiden har vi som har jazzdidaktik tillsammans bestämt att vi ska ge kort till varandra där vi skriver till var och en vad man gillar hos den. Som person, som dansare, pedagog eller vad man vill skriva. Vi ska spara lapparna vi får till en inspirationsmapp som man kan plocka fram när man dippar någon dag och behöver påminnas av att man är härlig, bra och kan sin grej. Bästaste idén! Att spara kommentarer från vänner, elever och sig själv som gör en glad.
Har precis pysslat ihop mina små hälsningar. Ska bli kul att utbyta dem imorgon. 
                                       


Tomtegröt

Nu har jag samlat på mig julkänslor. Hur gör man nu det?
jo...

*Julhandlade och knödde i affärer i lördags.

*Lyssnar på härlig julmusik. Min favorit i år är Michael Bublés julskiva. Riktigt härlig, jazzig, mysig och skön röst har han ju som ger extra feeling.

*Förljer julkalendern som är riktigt härlig och spännande i år.

*Äter massvis med pepparkakor.

*Var på julmarknad och lyssnade till sång på skansen igår. Där ingick härlgt sällskap, frysa om tårna och doft av öppna värmande eldar som sitter kvar i jackan idag.

*Ätit tomtegröt-risgrynsgröt om man föredrar det.. jag föredrar tomtegröt, mer jul så :)

*Lyssnade till lunchkonsert av musikerna på skolan idag.

*Fått ett julkort- tack Carro :)

Har du ännu inte fått feeling pga att snön lyser med sin frånvaro? Testa mina små knep och var lugn... snön kommer.
Nu bär det av mot jul, fredag blir det sista dagen sen blir det ledigt :) Imorgon ska jag ha min stickade Röda fina tröja på mig för julens skull .


iliopsoas

                                               
Mitt höftont som var jobbigt förra veckan blev bättre i helgen men outhärdligt i måndags och i tisdags kunde jag knappt stå och gå..  Satt jag ner kunde jag inte sträcka ut liggandes eller resa mig upp då det blev stramt. Stod jag upp gjorde det puckoont att sätta mig ner.

Det är min stackars iliopsoas som är stel och spänd. Överansträngd, trött och behöver vila. Tydliga tecken på att det är just den muskeln är att det gör ont när man lyfter benet så höften böjs. Böjer sig ner så att höften blir böjd och kan få ont i ryggen. Att ligga med benen rakt upp mot en vägg och lyfta benet som har ont i höften ut från väggen, gärna om någon trycker mot in mot väggen så känner man om det gör ont och om man känner sig svag. Började tom grina när jag gjorde så... så jo ont hade jag.

Vilat, legat på golvet med benen böjda på en stol. Masserat med linnement; aloe vera Heat lotion och packat in med plastfolie och kläder på som behåller värmen under natten. Nästa del i rehab är mitt efterlängtade jullov.

Svårt att inte vara med o dansa när det är så kul men för att kroppen ska hålla hela livet måste man lyssna och leva i nuet. Ont= kroppens signal. Då har det redan gått för långt och man borde lyssnat lite tidigare innan man fick ont och verkligen innan det hämmar vardagen som att gå och stå. Ta en pratstund med din kropp och fråga vad den behöver just idag :)

Kram

Kakträning

Läste senast idag en artikel i Fitness Magazine om symptom för överträning...
1. Svårt att sova
2. Oregelbunden mens
3. Sega förkyldningar
4. Sugen på skräpmat (kolhydratsrik mat)

och här sitter jag och frossar i pepparkakor ser glad ut med snuva och hosta.
sover gör jag som en stock och mens det har jag så jag är väl bara halvövertränad ;) längtar till jullov med hejdlöst med vila, mat och mys!

Hade urkul lektion med Mari Carrasco i eftermiddags. Vi fick en koreografi som vi skulle arbeta om. jag jobbade med Malin och vi fick fria tyglar att leka med materialet. Vi valde att göra om frasen till en golvfras. man gör om stegen så de funkar att göra på golvet istället för stående. Najs blev det och kul hade vi. Några andra fick uppdrag att göra det till partnering, att de skulle hoppa, kasta och fara med varanda. Riktigt häftig det med. Kul vad man kan göra med samma bas men att det kan bli så olika av det beroende på fokuset man tar/får. :)

En pepparkaka till får det bli. Eller två, har ju rätt mycket te kvar som behöver bli doppat av lite kakor.

                              

Partnering

Svettig vecka men också härlig. Ont i höften efter fredagen i Tallinn då vi dansade, blev varm, åt lunch, blev kall, dansade, tittade på, blev kall, dansade igen... Inte bra för muskelstackarna. Är på g o blir bättre me gjorde bara stången på baletten igår o idag. När vi skulle jobba på golvet och med lyfta ben blev det tungt för höften så jag masserade o vilade mig då. Jazzen med maggie var svettig igår som vanligt. Dansade med ettorna då pga salsbrist. Kul o dansa med dem och se lite andra rörelsespråk än de man ser varje dag. Mina fantastiska danskollegor är underbara att se på men det är alltid kul att se andra ibland!

Idag jobbade vi med partnering på vår repertoarklass. Julia Ehrstrand med hennes partneringkollega Helena. Urkul att lyfta varandra och flyga med hjälp av sin dansvän. Dansade med sofia och vi fick till det grymt. Mycket att komma ihåg men shit va snyggt när man kommer få till flödet i det. Jag total absolut verkligen gillar det. :)


Julklappar

Har klurat på julklappar och har lite fröslag på saker jag ska köpa till nära och kära :) även om jag inte är miljonär vill jag ju köpa något, för det är ju så kul att slå in och vänta på att den som får det öppnar. Har gjort lite pyssel senaste åren som jag gett bort. Halsband ett år, chokladtryfflar i en glasburk som jag målat på med glasfärg. Får se vad årets pyssel blir!

Pappa önskade att jag skulle lägga upp önskelista här på bloggen som jag gjorde förra året ,så här kommer lite önskningar.

Samlingsskiva med Jazz 1950-2011. finns på Åhléns.



Digital stektermometer



Eltandborste. Gärna med tandborsthuvuden som är lätta att köpa till i efterhand.



Liten svart neccesär till smink.



Svarta hellånga löpartights. Dessa Nike är snygga. Strl: S
Träningskläder, linnen, toppar och skor upskattas alltid ;)


Kanske uppdaterar igen om jag kommer på något jag längtar efter. Att önska sig är för mig att få saker som jag annars inte unnar mig men egentligen vill ha. Så tänker jag lite när jag köper till andra. Det ska ju inte vara en beställningsverkstad, ska ju vara kul och rofyllt att handla, inte ett måste. Man kan ju lika gärna överraska varandra under året och ge ett litet paket. Riktigt mysigt att ge och få utan att man firar något. Förgylla vardagen! Bort med julstress, fram med spänning glädje och mysiga stunder med de man tycker om. Bort med köphysteri. Istället; köp, gör, hitta på saker för att man vill inte för att man måste eller borde! :)

Glad 1 dec på dig
Kram

RSS 2.0