Tog mig tid

Hela förra veckan blev det mycket jobb på Sportlife här i Sthlm. Hann knappt så mycket annat än det och skola. Jo jag hade klass för nybörjare vuxna i Jazz på praktikskolan på Doch. en del av utbildningen att undervisa i kvällskurser. Fick grym coaching av min handledare och det kändes kul att ha 27 anmälda dansare :)

Torsdag morgon kom och hemlängtan var outhärdlig. Hade vaknat på natten o drömt mig till sängen i Vänersborg tillsammans med erik. Tog mig beslutet att boka tåget hem!!! :) de var det bästa jag kunde gjort då. Jag stannade till idag så vi fick två nätter extra tillsammans. Var längesedan vi sågs och nu dröjer det ännu längre. Den tiden jag tog mig att vara hemma var underbar. Lyssna till sitt hjärta, det var vad jag gjorde och det gav mig energi för att klara vara ifrån min kärlek nu när han far till Malaysia i 3 veckor. han åker på lördag med Swahn och Mike. Han är helt värd att få åka på upptäcksfärd, säger jag med avundsjuka i rösten ;) hade inte vart äckligt att få sol, bad o skavsår av sandaler. Kommer sakna honom men jag har att göra nu när jag är här i sthlm så jag hoppas tiden går fort. När dessa 5 veckor från varandra får v 2 hela tillsammans för då har jag praktik hemma :)

Nu ska jag smaka av brödet jag har bakat. :) Kommer jag ihåg lägger jag upp receptet om det blev gott!

Pyss

Överraskad!!

21 januari, fredag 2011 fyllde jag 23 år. Syster kom på besök. Tänkte att vi skulle ha en trevlig helg tillsammans o det var precis vad vi fick. Den började att honm lurade iväg mig in till stan där hon gick med mig nånstans dit jag inte visste vi skulle. Hamnade på en restaurang hon bokat bord på. Blev bjuden på födelsedagsmiddag! :) Fina systeryster, du är så go.

Lördag kom vänner på besök. Först skulle Sara komma, blev återigen totalt överraskad! Hon hade med sig Tigist som jag inte träffat på huuur länge som helst. Blev alldeles rörd och glad i hela kroppen att få ses igen. Vi tre gick tillsammans i Kristinehamn när jag gick på danshandledarutbildningen där. Även om det var längesen jag träffade denna fina människa så kändes det inte så. Varma människor som alltid finns där utan att man hela tiden pratar med varandra är jag bortskämd med. Har flera från barndomen och har samlat på mig många fina vänner genom åren som jag är otroligt tacksam för att de finns i mitt liv.

Vad skulle jag göra utan alla härliga glimmande människor i mitt liv? Vänner familj, kärlek, ja alla är ni ovärderliga.Ni finns alltid där även om ni inte alltid är här på samma plats som mig

Lärarexamen i Dans

Nu har dans och cirkushögskolan fått beslutet!! Skolan har fått exminationsbehörighet av lärare i dans och dans med fördjupning i koreografi. Så nu kan man bli tvåämneslärare. Betyder bättre anställningsmöjligheter än en pedagog. Betyder också att man får behörighet att sätta betyg. Då kan jag jobba på gymnasie :)
Finns en sko som klämmer... i glädjen finns grejen att behöva studera längre än 3 år som min nuvarande kandidatexamen är. Lärarutbildningar i 2 ämnen är 5 år och för dem som börjar på doch till hösten och väljer läsa till lärare blir utbildningen så lång. Man kan även välja att läsa dans och annat ämne så som svenska, då i samarbete med stockholms universitet. Hur det blir för oss som redan går utbildningen vet vi inte än...
Hoppas på någon slags validering eller liknande, kanske distans till viss del? Vet inte alls hur det blir. Får invänta besked. Vill iaf bli klar snart. Längtar hem, längtar till Erik, längtar till att få jobba, undersöka, utveckla och utforska!

Nu kan jag iaf bli lärare
Grattis dans och cirkushögskolan!!
Till Startsidan

www.doch.se


Nackad

Första dansveckan avklarad. Avslutades igår med rejält shake med hela kroppen på Mari Carrascos repetoarklass. Därefter en klass till med henne. Oj oj. Nacken känns idag

Känner mig som grannen i Beck.. Skulle behöva en sån krage iaf efter att ha skakat los huvud och kropp så som vi gjorde igår. Rejäl träningsvärk. En stänkare kanske skulle lindra? Får räcka med aloe vera heat lotion, bio med tjejerna och lite annat gott o äta. Veckan har iaf varit riktigt kul. Underbart att dansa!

Har även blivit en del extrajobb i receptionen på Sportlife i veckan. Efter att ha slutat i dag gick jag hem till Sofia o  jag och Sabina blev bjudna på god lunch. Pasta,grönsak och kasslergratäng :) Mumsigt med soltorkade tomater och fetaost i.

Ikväll blir det som sagt bio. Vi ska se Svinalängorna med Naomi och Ola Rapace. Den verkar bra och det hoppas jag på att den är också. I morgon blir det lite jobb igen några timmar och sen ska jag ta tag i lite skolarbte. Lite teori och lite planering inför praktikskolanklasserna jag ska ha onsdagar på skolan med början v4.

Ha en go lördagkväll
Kram med stel nacke


Back in storstan

Nu är jag tillbaka. Första natten soven själv, första dagen i skolan avklarad och väskorna är uppackade. Bara att komma in i rutinerna att vara själv. Det känns jobbigt att veta att jag är här o erik där, var för sig på var sitt håll när vi skulle kunnat vara på samma plats. Det är ett val och vi har hela livet framför oss. Utbildningen är en kort period av ett långt härligt liv. Och utbildningen är härlig den med. Fantastisk klass. När jag kollade på dem idag på första dansklassen blev jag alldeles glad. De är så goa på alla sina personliga vis.

Snart fyller jag år och lovade mamma och pappa att lägga upp en bild på resväskan jag önskar mig. Vore skönt att ha en rejäl och hållbar, har avverkat ett gäng på mina tågresor då de blir fullpackade och dragna fram o tillbaka.


Rosa är fint

Tjohej :)

Pusselpyssel

Trettondagen kände jag mig lite rastlös och oviss om vad dagen skulle bli. Vi var lediga och jag vill göra nåt kul, mysigt eller iaf ha en nåt att se fram emot med dagen. Bara för att ta vara på vår ledighet ihop och njuta nu innan jag åker till sthlm på söndag. Blir antagligen kvar i 2 veckor där, åker sen till Vbg för att fira min födelsedag och sen till baka till Sthlm o blir kvar där ett tag då min kärlek beger sig på upptäcksfärd i Malaysia i 3 veckor. Jag laddar helt enkelt för att ha fullt fokus på skolan och vännerna där så jag inte ska längta hem. Längta efter alla godingar jag har här. Vara i nuet och ta vara på dem jag har runt mig för tillfället.

Ja va blev nu av trottondagen? Erik fick idén att bjuda hans föräldrar och min mamma på  middag. Morfar var välkommen han med men stackaren ligger hemma o är sjuk :( Vi började iaf förberede den utsöka middagen. Potatisgratäng och helstekt fläskfilé i ugn. Efterrätt blev äppel och blåbärspaj. Skön dag med förberedelser, middag och tjatter :)
Sen fick jag o erik för oss att dra fram hans 2000bitarspussel han fick i julklapp. Pusselpyssel och det tar sin tid men avslappnande och rogivande är det :)

ikväll ska vi till Erika som fyllt år. Ska bli kul att träffa skönt folk där.

Kram kram

Börjat bra

Året började bra.
Avslutade med frukostbjudning här hemma, pulkaåkning och nyårsmiddag hos Emma.
Började med skratt med charader och vaknade nyårsdagen pigg och glad. Enligt gammal skrock så blir året som det du gör på nyårsdagen. Jag kommer alltså vakna pigga och glad. Ser jag fram emot!

Nu måste jag börja trappa upp min hjärnaktivitet och ta tag i skoluppgifter. En av dem har jag inga papper till, alla anteckningar blev kvar i sthlm så det får jag ta tag i när jag återkommer dit. Eftersom att jag njutit och lagt skolan åt sidan hela lovet kan det vara lagom att börja trappa upp nu så att jag inte får en chock nästa vecka och kontrasten från ledigt till skola 8.30-17 inte blir allt för påtaglig.

Lets go! :)

RSS 2.0