Rekomenderat

Gör saker jag tycker om. Här visar jag i bilder vad det kan vara.




Baka muffins med en vän. Malin och jag tog upp barnasinnet och pysslade med dekorationer tll de mumsiga muffinsen.


Åka båt


Fara till Danmark och badhotellet The Reef och busa och mysa. Hade det grymt härligt på turen jag och Erik. Stor rekomendation att åka dit. Fräck miljö inne med väderväxlingar; ljus och ljudsättning med mera. Även möjlighet att sitta ute i vattnet eller i en bubbelpool i solen.


Ut i skogen och plocka blåbär. Ensam eller som jag tillsammans med en vän; Sofia :)


Mysa vid vattnet på en klippa vid vänerns strand. Jag & Sofia

Har det gott i sommar jag! :) Me like

Mil

Trött idag. Kan vara efter slutkörning genom cykeltur igår morse o jobb på kvällen. Startade gårdagen med tidig tvätt o gav mig iväg på cykeln. Cyklade mot skogen vid skidstugan och tog mig en rejäl tur runt i skogen på stigar längs vänerns vackra vatten och in bland skogsbryn med myllrande skog. Blev ett par mil cyklande:) Bra start på dagen att andas skog och njuta av solen som sken. Känns lättare att gå in i butiken o jobba hela kvällen när man haft möjligheten att njuta ordentligt på morgonen! Nu blir det jobb igen. Längtar till lördag o danmarksturen:) Weeiii

Soltrots

Solen trotsar. Sägs varje dag att den kommer.. imorgon men nehe! I helgen skulle vi åkt till Skara sommarland, vi sköt på det varje dag och när söndag komm som skulle vert fin var det 15 grader och mulet med regnskurar. Jag och Erik bestämde oss för middag på restaurang "Kopparn". Käkade go köttbit med stekt potatis och dragonsås. Erik åt med bernaisesås. Sen gick vi och såg Transformers på bio. Sevärdfilm på bio med effekter och fart. Robtar som pratar är väl anars fjantigt men filmen var tuff och hade sina komiska inslag.

   
Middag, en rand och en rut

Nu har vi en ny helg att se fram emot! Vi trotsar solen och stranden, beger oss till Danmark och The reef. Ombygda badhuset, hotellet som ska vara med karibiskt tema. Spännande och trevligt. Jag och Erik har bokat några fler ska nog med om de får bokat. Hoppas samma färja för efter jag hade bokat stod det slutsålt men vi får hålla tummarna att de kan glida med samma båt som oss, annars möts vi i Danmark.


Frissis Bästis

Har en bästis. En bästis som är fin, fiffig, Fia, fantastisk, filurig, frisör.. Hon har semester och två dagar har hon redan busat med mitt hår. Hon har yrket i själen och fingrarna. Ena dagen gjorde hon en stor knut och andra gången fick jag ett fint svall av lockar. Känns som när man vara liten och umgicks med sin bästis och man blev grejad i håret. Fast betydligt bättre resultat idag! Då: ville man mest gömma sig och vågade inte alltid säga att man tyckte den kreativa frisyren var rätt ful. Idag: Stoltserar man gärna ut på stan och visar upp sitt hår efter en stund med sin bästis :) Iaf med min!
Vi hade även en urmysig kväll på balkongen med grillad korv, tända ljus och bästissnack. Härliga stund!

Nu ska det tas tag i middagsbestyr. Mumsig köttfärssås ska det bli idag :)
        
Myspys



Från fluff till tuff

Igår vaknade jag och kände mig inte som jag vill. Kände mig hängig och visste inte vad jag skulle göra för att pigga upp mig. Erik drog med mig till gymmet och jag körde ett genomkörarpass för hela kroppen. Sprang på löpbandet och tog mig an maskiner och fria vikter och avslutade med en rejäl stretch. Känner mig mycket smidigare på sommaren när jag gymmar och inte dansar. I och för sig tränar jag inte riktigt lika intensivt som när jag dansar. 3h om dagen minst är nu 1-2 timmar, varje- varannan dag så kroppen hinner verkligen återhämta sig nu. Skönt. Mitt illa till mods i går morse kom sig nog från att jag gjorde noll o inte så mycket i förrgår. Täningspasset gjorde susen, fick igång flödet i kroppen och Linn var tillbaka!

Vi skulle åkt till norge och oslo i helgen men avblåste pga att det var översvämningsvarning av allt regn som skulle komma. Tur var väl detta när det blev bombsprängning i Oslo samma dag. Ödet att vi stannade kvar hemma.

Erik o jag är lediga tillsammans nu och hade tänkt dra till skara sommarland och har putt det framför oss pga vädret. Söndag skulle bli fint men nu verkar det bli som idag... regn. Ska vi dra ändå? Eller finns det något annat trevligt att göra? hrm, nåt hittar vi allt på. Kul att göra någon utflykt tillsammans :)




Inte fluff, bara tuff

Kontrast

Gillar verkligen kontraster. Om de inte hade funnits... hade allt vart likgiltigt. Likgiltigt och lagom= inte så spännande. Var i morse sol och varmt, nu mulet och kallt. Kontrast. Som Alfon Åbergs pappa säger: "Man måste ha tråkigt för att veta när man har kul".  Klok man. "ja meeen..... akta dig för sågen." skön snubbe.
Man måste antagligen ibland känna sig ful för att känna sig snygg en annan gång. Känner mig pluffsig som vi tjejer kan göra när hormonerna vill samla på sig lite extra vätska i kroppen nån gång i månaden. Kul? Nä! men då tycker jag iaf att det känns roligt när jag inte är fluffpluff längre. Kontrast alltså. Regn ikväll och sol en annan dag. Sol fick jag mycket av i Turkiet så jag är väl värd lite regn för att gilla solen lite extra när den återkommer.

Sugen på att baka något gott. Elller äckligt så när jag bakar nåt gott blir det extra gott.. hrm.. onödigt. Kanske bakar. Då får det bli nåt gott :)


Sol vid pool

Fallerian, fallera, fallens dagar

Fullspäckad helg med allt vad fallens dagar hade att erbjuda. Dansade och svirade runt på kvällen. Kollade in starke mantävling på lördag dag, inspirerade min käre Erik till att vilja tävla nästa år.peppa peppa, träna och hejja :) 

Söndag var det preview för musikalen Moulin rouge som går av stapeln i området i höst. Fantastiska Erika är huvudroll. Trots att jag kännt henne många år har jag knappt hört henne sjunga och det är jag ledsen för men glad nu när jag fick höra henne. Klar och underbart vacker röst. Hon ser till och med snygg ut när hon sjunger! Precis som en musikalstjärna ska göra. Stolt över mina vänner, Emma är koreograf och Markus som var huvudroll då jag var koreograf för Dirty dancing har manliga huvudrollen även nu. Blir glad av musik och dans och glädjs över att se mina välkända vänner och även nya okända talanger på scen.

Helgen och gårdagen bjöd på mer musik. Kompisen Swahns pappa är sångare i bandet Archie och dem lyssnade vi in söndag och måndag kväll. Blues och rockigt till topp. Gillar svänget och känslan av att sitta och lyssna till livemusik. Igår var det på hamnkrogen i Vänersborg, solen sken och pråmen var full med folk som diggade loss.

Vaknade av att det var sol i morse, nu är det skyfall utanför mitt fönster. Blommorna jag planterat på balkongen behöver jag nog inte vattna idag. piffade till balkongen i fredags med blommor och ett marinblått tyg som täcker ful plåt. Under 500 kr och balkongen fick sig ett trivsamt lyft!

Ett litet allt i alloinlägg. Njutbart av musik, fin balkong och trevligt sällskap bestod min helg alltså av.



Moulin rouge, strandgatans tält Fallens dagar 2011-07-17


Wenersborgs hamnkrog och måndagsblues 2011-07-18

Och en liten titt på balkongen
 

Ett trägolv hade suttit som pricken över i:et men jag är nöjd över lilla tillfixningen so far :)


Musklernas återkomst

Känns i kroppen idag efter mitt och Sofias benhårda benpass igår.
Uppvärming 20 min på löpbandet varav 5 min i backe och sen 5 minuter spring på plant läge.
Vi körde reps 10-12 gånger tre och när vi ville pressa ur oss lite mer vikt blev det 6-8 på en sista repetion. Rumpa, hamsrings, framsda lår och sen benböj och utfall med stång. Utfallen gjorde vi 10 st på vardera ben och sen 20 st i växlande varannat ben i två omgångar. Känns skönt i kroppen idag, glad att vi stretchade efter igår vilket gör att jag känner mig tränad och inte har ont ont.. :)

Idag är mitt projekt innan jobbet att köpa lite blommer att sätta på balkongen. Blir sen utplantering i år då det har bytt fönster här och är nu klara med det. Piffa upp lite nu.

Blev fundersam över min lön jag fick idag. Fick mer än jag räknat med är nervig att de inte även denna gång dragit skatt.. Illa illa i så fall. Får kika lönespecen som ligger på jobbet, ska ju ändå dit och jobba 14-20.15
Kaffet i koppen ska nu drickas och avnjutas
Ha en fin dag :)


Do and done

Åh va kul det är att skapa, dansa, sprätta runt! Längtar till skolan då jag ska inplantera mina steg på ett gäng fantastiska dansare :)

Nu ska jag snart till gymmet. Jag och Sofia ska köra ett benpass. Pressa pumpa peppa


Planändring

Blev inte dans och städ igår. Swhan han ringde och ville ha sällskap i solen som dök upp utanför fönstret. Vi promenerade in till stan och lade oss på en brygga och lapade sol. Tvättade i alla fall på kvällen och fick mig en promenad längs skräckland med min fina Sofia. Vi satt sen ett gäng och umgick på Teatergränd- TG. Onsdagsklubben men som inte var så välbesökt. Var bara vi där... Kom igen nu Vänersborg. Fri entré, kul att umgås även på vardagar. Sitt inte inne denna fina sommar. Ge er ut och umgås, lek och ha kul!

I helgen är det Fallens dagar. Festival i Trollhättan med massvis av folk i rörelse, artister och uppträdande och livad stämning. Blir att ge sig ut i folkmassan och på kvällen dansa och ha kul med vännerna!
Kom du med vet jag!

Fantastiska fallpåsläpp under Fallens dagar. Häftigt med vattenkraft. För några år sedan hade de även extra ljussättning och ljudinstallation. Ljudet kom överallt från bergen och området omkring. Otrolig upplevelse, kändes som naturen talade.

Danssugen, koreograferingslust

Ledig idag och det spritter i benen efter dans. Suger på att koreografera, dansa lära mig nytt. Jag lite av varje, bara jag får dansa. På med lite bra musik och digga loss lite här hemma. Behöver städa och tvätta med så det får bli uppvärmningen för min sväng om här i lyan.


Från föreställningen i våras


Laatikkogänget; Johanna, Therése, Sofia och jag.
Saknar er härliga tjejer

Sista och tredje året på doch i sthlm närmar sig med stormsteg. TA VARA PÅ och NJUTA, för shit vad det kommer saknas när det är över. Kul ska det bli, och skoj ska vi ha samtidigt som det ska svettas och slitas. Desstutom kommer ett nytt gäng till skolan. Ettorna som kommer med en ny trupp jazzare, modern och balett. Ser fram emot att träffa våra nya jazzkumpaner :)


Hurtbulle eller soffliggare?

Vart ute på en megahärlig cykeltur. Längs kanalkanten och vid vänerns strand :) Cyklade en sväng förbi morfar och sa hej för att sedan bege mig ut på grusvägar, skog och även lite stadsmiljö.
Stannade till på skräckland vid vattnet där ett Jazzband spelade och lyssnare satt och diggade. Härligt stopp innan jag fortsatte färden. Hurtig färd. Känns uppfriskande att cykla i sommarkvällen.

Finns det något mer härligt än aktiva människor? Sysselsättande, livsglada och upptäcktslystna. Sexigt med aktivitet. Hellre det än en soffpotatis utan mål. Erik han är hurtig han, det gillar jag, urläckert! Kul att kunna hurta oss tillsammans. Igår efter vi vart på gymmet med Sofia tog vi en lång prommenad hem i skogsmiljö.
Bästa sömnmedlet, att vara ute, röra på sig och få frisk luft, gärna med sällskap :)

Att vara soffslappande efter att man fått igång blodcirkulationen är skönt, så det ska jag göra nu. Se på dum dummare som går på 6an. Störd humor.. men jag är ju störd så det passar ju;)



Cykeln och jag idag


Erik på sin hoj en annan dag

Västerbottensost

Lagade en urgod paj igår.
Pajdeg:
6 dl mjöl
150-200gram smör
4 msk vatten

Innehåll:
Aburgine
Paprika
Purjolök
Champinjoner
2 paket bacon
1dl creme fraisché
Västerbottensost

Knåda ihop degen och förgrädda i ugn. Ca 10 min 200 grader.
Stek bacon och tillsätt grönsaker istekningen.
Riv i västerbottenost och tillsätt cr. fr. Kryddda med svartpeppar och ev salt.
Lägg blandningen i formen med degen. Riv över mer västerbottenost och grädda ytterliggare  ca 15 min.

Stor och matig paj serveras med grönsaker :)



Hemma fint

Nu känns de skönt att vara hemma. känns konstigt att man igår var i värme och Turkiet. Vill börja med att rekomender Gümbet, Bodrum i Turkiet. Inte hela norden som är där och semestrar, träffar inte grannen som man lätt kan göra i tex Alanya eller Rhodos. Gümbet är vackert, finns massor med barer, discotek, restauranger. Du kan välja den lugnare strandprommenaden med för en bit mat och varför inte en akrobat eller magdansshow. Gatan ovanför är mer livad och Bar street är helt stört röjjig. Det finns något för alla.

Vi var på hammamt; Spa med bastu, turkiskt bad med skrubb, massage och ansiktsmask. Prisvärt o så skönt. Båttur på ett vackert hav, god mat och en megaskön vecka. Att åka två tjejer är intressant för uppskattningen man får är kolosal, men också skönt att de låter en vara när man säger att man har pojkvän. Raggande turkar men de verkar ha aningens respekt tack o lov.

Har varit kulturell och provat på både mgdans och turkisk folkdans. Utbildning och nöje på samma gång! Kan det bli mer najs?

Här kommer en liten bildradda för att sammanfatta.

Syster, precis kommit till hotellets restaurang vid poolen





Nysolad och ligger på vitt men ändå. Skön bild att titta tillbaka på när vinterblekheten kryper sig på.


magdansande med en manlig magdansare, kvinnligare än någon. Och oj vad han kunde skaka! Kul


Tack syster yster för härliga veckan :)

RSS 2.0