Senhet seghet

Segt segt segt. Fick en tågbiljett måndag morgon med det tidiga tåget. Gick ett en halvtimma senare som skulle ta en timma längre... O vad fick jag för 400spänn och att åka tidigt? Sitta i herrljunga 1h pga försening och Ändå komma till sthlm senare... Ledsen över att åka från min älskling, sitta på en hård träbänk, missade dansklasser idag och är trött som ett russin. Tar nya tag om en stund när jag surat färdigt.


Helg igen

Sitter och myser med en grymt god kopp kaffe på t-centralen. Smög mig in i ett hörn från det värsta myllret. Tåget går om en dryg halvtimma. Gott att vara i tid och ta det lugnt. En vuxenpoäng jag insett, stress är inte bra och löser ingenting. Lugn och ro och må gott gillar jag. Många bollar i luften det har jag ju alltid men det behöver inte innebära stress så länge jag tycker om det jag gör, planerar, har gott om tid och andas. Ibland har jag kommit på mig själv med att stressa och funderat över varför jag gjorde det. Ofta utan anledning. Nu ska jag hem för en go helg. No stress, bara massa gött, så som oktobermarknad med godis, strumpor och barnvagnar överallt.

Take care:)


Pina

Var på bio igår kväll som jag sa.
Efter jobbet mötte Sabina mig och vi gick och fikade innan vi skulle in på bio Grand på sveavägen där vi skulle möta upp några fler för att se filmen Pina i 3D. En dansfilm tillägnad den tyska koreografen Pina Bausch. Är så glad och upprymd av filmen, var som att gå och se en danföreställning där scenrummen förändrades, man förflyttades runt till olika fantastiska miljöer och fick en härlig upplevelse. Sättet de hade filmat på, musiken, dansen, dansarna, kläderna och miljöerna- wow!! Inspirerande och helt klart en film jag ska köpa när den kommer ut. Kul som inspiration för egen skull och jättebra att visa mina kommande danselever som undervisningsmaterial. Stort tips till alla er dansglada; se filmen Pina som visas på bio nu.



Filmen är som en hyllning till Pina själv, ingen torr story, enbart rent, ärligt och nära inpå.
Här får du se trailern som ett smakprov

Jobbelijobb

Jobbar Sportlife odenplan denna lördag. Tänt massa ljus för att mysa upp och lysa upp höstdagen som rådet utanför. Här inne är varmt och mysigt, massor träningsglada själar!

I eftermiddag blir det bio. Ska se dansfilmen Pina, tillsammans med ett gäng girls från klassen. Blir toppen det!

Kramar


Höstfredag

Skola hela dagen. Fikade ute i solen på trerasten! Nu myser jag i soffan, mätt av mina superduperpannkakor utan ägg, som jag ju inte tål.

RECEPT 6-8st
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 tsk socker eller 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 msk smält smör eller margarin

Gör så här
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
2. Häll på mjölken under vispning så att smeten blir klumpfri.
3. Tillsätt smält matfett och stek pannkakorna.

Jag brukar köra havremjölk,blir frasigt och mumsigt. Gärna 1dl havregryn i som binder ihop och gör det lite extra matigt. Serverar med keso och sylt eller bär! :)


Meeting of Minds

Spännande saker framör mig nu. Har fått den fantastiska möjligheten att åka till Estland 19-26 november på ett Jazz projekt. Jazzdans och Jazzmusik ska mötas och samspela. Vi ska dansa och musiker ska spela. Improvisation, rytmer,dynamik, traditioner, trender, nya möjligheter för att utvecklas på flera plan. En förhoppning är att kunna utveckla jazzdansens arbete med improvisation som inte är så utbredd inom trditionen för dansstilen samt att musikerna ska få utveckla att spela till dans och utforska det. Tillsammans kommer vi utforska, ge och ta, lära av varandra.

"Meeting of Minds: Jazz Dance and Music as a Collaborative Art Form" kallas projektet och kommer hållas på Department of Choreography, Tallinn University, Tallinn, Estonia. Det är ett EMD-projekt vilket innebär att man sponsras resa, kurs och uppeälle där av EMD-network. Helt otroligt kul möjlighet, ser fram emot detta och kommer uppdatera om upplevelserna!


                     
Drömmer mig iväg ;)
(Bild som syrran http://nejthaliee.blogg.se tog i sommras i Turkiet)


Snurrar runt

Oj vilken runda. Först krångla med tåg i torsdags. Fredag uppdatera min iphone till nya ios 5. Blev bugg av nåt slag som gjorde att min säkerhetskopia låstes med kryptering/lösenord som jag ej valde. Det fixade datorn så bra själv så nu kommer jag inte åt mina telefonnummer, anteckningar, appar, kalender etc. Är så mycket teknik så det finns så mycket som kan bli fel. Blivit runtkastad mellan applesupport och itunessupport. Ska ringa till apple i morgon igen. Tråkigt,men bara att starta om. Nytt iphoneliv.

Igår såg jag Moulin rouge på Hebeteatern i Trollhättan. Mina fantastiska vänner som var med gjorde gudomlig insats. Blev stolt och lycklig av att se dem på scenen.

Nu bävar jag för tågfärden till sthlm. Kommer sakna min kärlek som jag haft toppenhelg med. Tränade och busade på gymmet i morse. Kul att klura ut nya spännande övningar! :)


Bilprovkörning

Ute o provåker bil denna soliga höstdag! Blir en fika eller lunch om en stund. Har det great! Erik får köra, jag har träningsvärk i biceps sen mitt o sofias gympass igår:P


Inspirationsbok

Köpt en jättefin skrivbok som jag ska ha till anteckningar i mitt arbete med min c-uppsats. Fin, inspirerande och glada färger!

                       

                        Åhléns city hittade jag finingen på :)

After work och kick off

Fredags blev det after work hemma hos Sara, det blev gott att dricka och dans på vardagsrumsgolvet. Gjorde en snygg musikvideo. En liten dans till någon technolåt, vi garvade, dansade, garvade och dansade ännu mer. Skrattade och somnade helt slut sen på natten väl hemma.

Igår var det kick off på Sportlife, vi skulle gjort karlbergs hinderbana som tyvärr blivit avstängd pga många möhippor o svensexor dragit på sig skador och lockat dit ambulanser. Synd men dagen blev bra ändå med teamövningar och sedan ett hårdkörarpass på 30 min. CX worx, ett bålträningsprogram som är intensivt och energifyllt. Ett skönt gäng träningsglada människor i salen, underbara arbetskollegor- som alla puschade och peppade varandra i plankan, tuff övning som känns gott i magmuskulaturen idag. Rumpan fick sig också en liten genomkörare av passet, najs. Funktionellt men väldigt tekniskt pass. Jag gillar funktionell träning, effektivt att arbeta med sin egen kroppsvikt och få otrolig styrka och stablitet ut av det.

Så kom till Sportlife och kör CX worx, 30 min, kort men otroligt mycket hinns med och passet är oerhört effektivt för oss med fullspäckade scheman. Träningen behöver inte ta upp en hel kväll- intensivt, kul och det känns att man har kört ett grymt pass.

                        
                           
Gummibanden är ett redskap som ger passet en extra skjuts och kroppen får än mer utmaning

Ta hand om varandra i höstmörkret

Haft en underbar eftermiddag. Har haft massagestund med klassen. Mår som en dansande prinsessa nu. Tända ljus, citronvatten, olja, handdukar och urhärlig stäming i salen med de fantastiska själar som var där. Regnet smattrade på takfönstren och musiken strömmade lugnt ur högtalarna. Vi var 2 och 2 och tog hand om varandra, 1 h massage var och avslappningen var total. Lycklig över att ha så fin klass, Glad i hela mig!

När jag kom hem tände jag ljus och stekte pannkakor, nu sitter jag här och har det mysigt.

Ett hett hösttips är alltså att ta hand om varandra, en stunds massge, lugn stämning, musik, tända ljus och närhet av fint sällsakp gör hösten till en underbar årstid.

Take care
                     


Garderobsrefill

Utökat min garderob med fina träningsbyxor från Nike. Betällde från sportamore.se, snabb leverans, batala mot faktura så man kan prova hemma,betala sen, har öppet köp 30 dagar och kan returnera om grejorna inte fyller upp till förväntningarna. Grymt bra.
Mina grejer blev jag jättenöjd med. Träningskläder går alltid åt. Dessa med dri fit- inte bara bommullstjaffs som suger åt sig allt svett och blir klibbigt och äckligt. Skönt material att röra sig i ska det vara.

    
Jeanstjej som jag är blev det ett par träningstights i jeanslook :)

 
Och ett par "prassliga" i lösare variant i 3/4. Ursköna!

I morgon blir det att tränas in :)
Lördag: kick off på sportlife då blir det att användas igen! Blod svett och tårar är temat- lets move säger jag!


Mima

Har du inget att göra en söndag?

Mima till panflöjtsmusik... haha ja; mima. Du får använda din kreativa sida för att förändra mimningen och du slipper lära dig någon text. Skrattade till mig lite träningsvärk i magen av detta igår.

Bara att börja öva:



Nu ska det undervisas JAZZ på doch, inte till panflöjtsmusik ;) Trummor och rytmer får det bli!

RSS 2.0