Min andra hälft

Imorgon ska jag hem till det andre puckot av två, jag nummer ett, min andre hälft är nummer två. Han ligger och är sjukling i dunderförkyldning och haft feber så det blir att komma hem och ta hand lite honom med mina huskurer så att vi kan fjanta oss tillsammans.


När Erik klippte av sina byxor till shorts tog vi vara på byxbenen och lät kreativitetn sätta dem på huvudet som en mössa. En av alla puckade saker vi kan hitta på. Älskar att vara med honom, glädje, humor, kärlek. Som gyllene tider sjunger: "När vi två blir en"

Sov på en penna. Dubbelgångare?

Vaknade i morse med en penna ingrävd på längden i låret. Ingen prinsessa på ärten där inte, har sovit som en stock, jag och pannan som ett tillsammans..

Praktikskolan.undervisningstillfälle 2/6.
Hade Emma min handledare där idag, skönt att få ett yttre öga. Feedbacken jag fick var konkrekt, ppeppande och utvecklande. Känner mig glad över det jag fick höra samt peppad på att ta mig an det jag kan utveckla och jobba vidare med.

Dubbelgångare? hrm hände en spännande sak på lektionen. Kommer in en tjej lite sent som jag glatt går fram och tar i hand och hälsar på. "C" säger hon. jag hajjar till att oh vad lik hon är en gammal elev till mig som jag undervisade länge och hade fin kontakt med. Denna elev var en härlig tjej som var dansade med full glädje. Tänker att nej, då är det inte hon, hon hette ju "N"... under lketionen blir detta ett huvudbry för mig, för oj så lik hon är! men hon hade lite annan röst och rörelsespråket var lite annat. Klurar på detta, det måste vara släkting. Tänker att jag bara måste fråga efter lektionen.
Det hann jag inte för hon kom fram och sa: Du det ÄR jag som är "N". kalllades ju för det men heter "C". Då faller det på plats och jag minns ju att hon hette så men hade smeknamn. Åhh så skönt att det föll på plats, för varje gång jag skulle prata med henne under lektionens gång och ge feedback kändes det knas då hon var så lik.... ...sig själv! haha Urkul att hon hittat till min klass. Nu när hon bor här i sthlm och kollat och sett mitt namn och att jag undervisade så kom hon hit. Gjorde mig glad. Förstår nu varför jag inte kände igen henne, det var ju år sen jag träffade henne och det är ju klart att hon utvecklats i röst och kroppsspråk. Kan lita på min känsla för att känna igen människor, för att det var hon var det ju egentligen ingen tvekan om men det blev annorlunda när en person hemmifrån dyker upp på "fel plats" som nu känns helt rätt-min lektion, på min skola. åh så kul :)

Överraskande stund.
Glädjande stund- nu ska jag mysa ner mig i sängen och kolla tv.
tack för idag ;)

Två herrars tjänare

Skratt så skrattgroparna fick kramp. Improviserade repliker och spontanitet som gjorde föreställningen levande. Avslappnat och opretatiöst men ändå seriöst. Var med ett gäng och såg Två herrars tjänare på Dramaten igår. Morgan Alling var otroligt energisk och öppen mot publiken. Musikerna Erik och Conny som var med och deltog har jobbat och jobbar på skolan (Doch). Det var riktigt kul att se dem i en annan miljö, deras kostymer i rosa och gult gjorde så att man redan då drog på mungiporna.
Vi träffade musikerna efteråt och de tyckte att föreställningen var lite svajig då Morgan var sjuk i tordags vilket hängde kvar och de hade inte spelat föreställnigen på 1,5 vecka. Det märktes inte på scen för fem öre men när Morgan sen kom ut från artistlogen och promenderade förbi oss hem syndes det att han inte var helt kry. Erik och Conny vinkade hejdå och Morgan fick traska hem och krypa på sig. Proffisigt att göra en så bra föreställning med de förhållandena!

       
Rekomenderar verkligen att gå och se föreställningen. Är man under 26 år kostar det bara 100kr att gå på Dramaten. Billigare än bio och mycket mer prisvärt och minnesvärt!


Mitt kall

Efter att ha undervisat på praktikskolan i måndags fick jag uppleva känslan igen. Känslan av att jag vet att jag valt rätt i utbildnings och yrkesval. Känslan kommer alltid tillbaka när det var ett tag sedan jag undervisade och jag blir jätteglad i hela mig av att undervisa. Träffa nyfikna människor som kommer och vill dansa. lika spännande att undervisa folk som inte är motiverade. Då är det mitt jobb att ge dem en rolig stund. Här på praktikskolan var de alla sjukt motiverade och mottagliga. Längtar till måndag då det är dags igen och längtar till yrkeslivet då jag får göra detta, varje dag! jo visst blir även det vardag men hellre en vardag som jag tycker om är något som man ska göra för enbart pengar. Dans är mitt jobb och mitt intresse. Toppen!


Dans dans, finns i kroppen, fritid,jobbtid, skoltid. Kan inte låta bli ;)

Bild från tripp till göteborg och en skön danskväll/natt till grym musik!

Hugs & Love


Insparksfesten doch resort blev grym! Vad annars såklart? Det var ju vi, åk 3 som fixade den otroliga festen. Ingen hade koll på allt men alla hade koll på något och med vårt samarbete, pedagog och cirkus treor så fick vi ihop det. Hade riktigt kul! Festfixare.... japp det är vi det. Var du inte där missade du något!

Nu har jag samlat massor med kramar och kärlek i helgen så jag klarar mig ett litet tag.! Jag och Erik tog en tur på stan igår, fikade, traskade omkring och hade det sådär gott man bara drömmer om. Jag skulle köpa vinterskor men det var det erik som gjorde. Jag hittade inga jag ville ha men det gjorde han. Min tur nästa gång då kanske. Köpte mig halksockar som jag kan snurra runt i på skolan i danssalen. Får blåsor under fötterna av all friktion av snurrar och dans  pga ovana dansfötterna efter sommaren, så halksockar lindrar. Köpte också ett knallrosa mobilskal. ja, rosa. vad annars? ;)

Idag dansades det för kärleken, för mångfalden på sergels torg-plattan. :) toppen tycker jag!Flygvärdinnorna på planet till Doch restort

Doch Resort

I morgon eftermiddag och kväll ooch natt bär det av till Doch resort. Ett paradis på dans och cirkushögskolan. Vi ska ha insparksfest för nya studenter och även gamla såklart. Vi i åk 3 har planerat och fixat och imorgon går "flyget" till vår egen resort, semesterorten du önskar. Eftersläpp kl 22.00 om du som inte går på skolan vill skrida in! ;) Kommer bli kul, flygvärdinna ska jag vara och sedan blir det sommarfest, förlänger sommaren liiite till även om jag känner hösten utanför fönstret.

Det bästa med morgondagen är däremot.... Min E :D Han kommer, Mitt hjärta, Min andra hälft! Lääängtar galet mycket. weeeiii

Idag bästa kursen: Valbar kurs i JAZZ improvisation, interpretation och komposition. Vi jobbade idag med komposition- fick grymma verktyg för att skapa material enkelt och utveckla det till det där extra! I love. Katarina Lundmark som är huvudlärare i Jazz och har gjort kursen för vår skull är kung! Hon hjälper oss att hitta nya spännande sätt att jobba på. Bara längtar till arbetslivet där jag ska prova, göra, leka och utveckla!Underbar bild, mycket energi och lugt i den på samma gång. Nick White
Bulgifrutti

Nu har jag testlagat mellanmålet jag skrivit om tidigare. Det blev jättegod Bulgifrutti. Risifrutti med bulgur. Toppen med tinade eller färska bär. Eller varför inte en skivad netkarin eller lite sylt. Snabbt, enkelt, hemmalagat och gott! Lägger upp receptet igen så man kan se här


Jobbat hela helgen på Sportlife, kampanj på kort och det har vart fullt ös och jättekul. Lördag och söndag kväll innebär/bar egentid och fix med att göra-saker. Lagade köttgryta idag, städade och har duschat. Nu njuter jag av kvällen och funderar på planering till dansklasserna.

Kul tips för dig som ännu inte fastnat: Wordfeud- alphapet på telefonen! Bra tidsfördriv men också tidstjuv. Får se till att spela bara när jag inte har nåt att göra så att jag inte fastnar när jag egentligen ska plugga eller liknande. Jag är lite fast, jag erkänner men jag gillar verkligen klura med bokstäver. Vända vrida och kombinera!

Tvätt och annat viktigt i morgon... läsa-pluggeplugg och planera dansedans. Kul men det tar tid

God Söndag på dig

kom igeeen..

kom igen leeena!!! Känn ingen sorg för mig i göteboooorg!! I morgon blir det Håkan Hellström på gröna lund. Röj och sommarkänslor. Hålla dem kvar innan man släpper taget och välkomnar hösten.Träningsvärken känns lugnare men i tisdags rullade jag bokstavligt talat ur sängen! Dans är hardcore träning! Vill du bli stark, smidig och känna träningsvärk? Börja dansa, du får kul på köpet :)
Har Jazz forts på skolans kvällskurs med start v.38. Kom och dansa vet jag!
http://www.doch.se/web/Jazzdans.aspx
anmälan här


nu mer; dans och cirkushögskolan där ingår ju danshögskolan :)

första jazzklass

Känner känner känner att det var klass i dag med Maggie. jazz för hela kroppen och själen. Hon började smålugnt de första stegen, "okej nu jobbar vi nog med detta tänkte vi"... hrm nä, det tänkte inte Maggie. Det bara fortsatte och fortsatte med steg och svetten rann resten av klassen. Fysiskt, rytmiskt och dansant! Detta kommer bli ett bra år! Träningsvärken är redan påtaglig och då undrar jag hur det känns i morgon och resten av hösten?!
B R A hoppas jag :)


kräfskiva 2

Igår gick kräftskiva nr 2 av stapeln. Sång och bus med ett gäng goa glada vänner här uppe. Detta tackar jag för!
Blev ganska god tid hem och lite tur var väl det. Ska jobba vid 13 idag så det blev upp, äta frukost och sen laga lite mat att ta med mig i matlåda. Ska direkt efter jobbet åka till Sara somm fyller år.

Grattis grattis fina du :)Hittat detta smaskiga mellanmål som jag ska testa att göra någon dag :) Toppen med hemmagjort, då vet man vad man har i och kan slopa onödiga E-nummer mm!

På banan

Nu börjar jag komma på banan. Jobbat tis,ons på sportlife. Lagom galet mycket folk så tiden sprang iväg. Lite ringrostig men kommer tillbaka steg för steg! :) Längtar efter danslektionerna nästa vecka- Jazz med Maggie! Kommer vara hårda pass men kul. Bort med rosten, nu är vi på väg tillbaka. Börjat planera mina klasser jag ska ha i Jazz forts på kvällskurs på skolan. 6 tillfällen med start v.38.

Igår fick jag CSN, drottning för en dag! Sköönt med pengar på kontot igen och det bästa av allt är att hyra och räkningar är redan betalda :) Inte fattigråtta på en gång. gött!
RSS 2.0