Spring i benen

Vaknade upp, kickstartade med lite energi och gav mig ut i solen. Började gå i 10-15 min. Ökade upp till jogg och varvade det med spring. 50 min totalt blev det för att komma in och stretcha och göra lite bålstyrka.
Riktigt skön start på dagen. Sol och frisk luft! Bergshamra har så många fina stråk att röra sig på, längs vatten, i skog och kring slingriga stigar.

Nu blir det jag och c-uppsatsen en stund. Gott att få ur springet ur benen för att klara sitta still. :)

Ta vara på solen och njut av energin den ger!


Tillvaro

Underbara tid


Dagen i bild

Dagen började med rep, prova kläder, finslipa och dansa igenom vårt stycke.

Våren närmar sig och mina sneakers börjar rada upp sig vid min dörr.

Energiboostat med kaffe och mat av alla dess slag för att skriva på uppsatsen.

Provade lite håruppsättning inför föreställningen. Småflätor som jag fäste med spännen. Kan nog funka då håret sitter bra på plats med flätor.

Nu blir det snart natten för mig så jag laddar batterierna inför morgondagen.

Kramelikram


Gig och sen lite ledigt

På torsdag kör vi! Vårt stycke blir en härlig resa. Allt från mystik till full fart. Ska bli så kul att stå på scenen och dansa det vi skapat.

Fick i dag veta att vi får ledigt på måndag. Klämdagen och valborg. Känns skönt. I morse var jag sjukt trött men när jag fick veta detta fylldes jag med energi och hade jätteroliga danslektioner. lustigt hur det mentala spelar in. Vet jag att jag måste orka hålla energin under lång tid så fördelar jag den energin omedvetet. Nu när jag fick veta att jag får in en extra dag med ledigt så fick jag massor med fart i kroppen och behövde inte spara. Weeeiii så skönt och så kul jag hade. Dansa, till underbar jazzmusik som vi gjorde på Maggies och på moderna lektionen hade vi tre livemusiker!! :) härlig stämning.

Go kväll! :)


Idrott?!

Vad är idrott? Vad är sport? Vad är spel? Såg ett inslag på tv4 nu på morgonen där de pratar om livespel så som star wars tror jag. (är inte insatt i namnen som finns, men vet vad de går ut på) de talar om att man kan tävla i spelet och bli proffs. Det förstår jag och är helt med på. Det är ett spel och de som spelar är duktiga. MEN när journalisten börjar kalla det idrott och att de idrottar blir jag upprörd. Det kan klassas till spel och tävling. Men idrott?! Nej!! Idrott har att göra med rörelse och fysisk aktivitet av något slag, inte att sitta vid en dator. Ska det börja klassas under idrott kan man lägga in dataspel under idrottslektionerna på skolan då? Nej, det hänger inte ihop. Eller är jag ute och cyklar?

Nu blir det en dag med dans! Konstnärlig, fysisk aktivitet. Ingen tävling men mer idrott än dataspel. Rörelser som utvecklar och utmanar kroppens fysiska och psykiska aktivitet.



Kreativitet

Heldag med att skapa, dansa, koreografera, mixa musik, tänka, problemslösa, skapa mer, dansa ytterligare. På torsdag har vi gig i Hudiksvall. Vårt stycke tar sig sin form och vi reapar heldag även i morgon för att kunna glänsa premiären av vårt stycke "butterfly effect". Ctenophora är namnet på vårt relativt nystartade danskompani och vi är Laddade till tusen. Nu är vi trötta efter hela dagen i studion men med mat och vila på det så laddar vi om till i morgon!


Golvet

Måste bara kommentera att jag är en golvmänniska. Jag har en soffa men hamnar ändå oftast sittande på golvet. Kommer jag på besök hos vänner sitter jag även där på golvet då och då. Om personerna inte är vana vid sånna som mig frågar de varför jag sitter där... jag tycker det är gött svara jag!
Kan bero på att man som dansare tillbringar mycket tid på golvet och rör sig runt där, dansar, stretchar, gör styrketräning, dansar lite till och det har blivit en del av min natur. Tycker heller inte om att sitta för mjukt för då får jag ont i ryggen, kroppen är golvvan helt enkelt! Så varför ska jag egentligen köpa en dyr soffa? skulle vara för mina vänner och besökares skull då :) och jo visst sitter jag i soffan också... men glider lätt ner på golvet igen.


Soffa

vs.


                         
Golv

Mitt alternativ ser inte lika gott ut men det kan jag lova att det är! Prova att rulla runt på golvet någon dag du me :)

På lätta ben

Känns otroligt skönt i kroppen när jag har vilat från skolan och all intensitet. Haft tid att styrketräna på gymmet och tid för återhämtning. Sedan det varit påsklov och jag har vart och träffat testgruppen har jag fått en skön distans till uttröttade muskler och dansklasserna idag kändes inte alls så tunga. Kunde vila i rörelserna och andas med mitt dansande istället för att kämpa emot trötta, ömmande muskler som inte orkar jobba i sina ytterlägen. Idag kom jag till lägen och tillbaka utan att känna det jobbiga i det. Jag kunde utmana och utforska på flera plan; genom hur jag upplever dansen i kroppen och kunde testa att fördjupa rörelserna och dansa mer dynamiskt genom arbetet med avspänning i musklerna. Ofta läggs för mycket kraft och energi åt rörelsen, vilket den inte behöver. Att jobba smart är skönt och det blir mer dansant, att inte maxa hela tiden och istället hitta dynamiska skillnaderna gör det roligare att göra och se på. 

Något att tänka på när kroppen är trött och sliten. Paus är inte alltid så dumt och det ligger mycket i att det är i vilan man återhämtar och bygger. Inte bara musklerna, också vila för sinnet som gör att man kan tänka fräscht och komma längre i processen när man är tillbaka!

Dansande dagar!
                          
                 Bild från när jazzarna hade gig i reaktorhallen för något/några!! år sen... oj vad tiden går fort


Filippinerna!

18 December 2012- 17 Januari 2013

...Jag, Erik, Filippinerna, Utforska, Sola, Bada, Upptäcka, Njuta...
                                                   

                                                      

                           

Grattis lil sis


Bullar i brödform och fikaform

Det blev bakdag.
Klassiska kanelbullar som är gudomligt goda. Tips för äggallergiska: Pensla med vatten blandat med socker. Blir glansiga, frasiga och extra goda med sockret på.

Brödbullarna var ett lyckat experiment. Är egentligen recept för bröd som ska stå i stor brödform på 1,5 liter och ska bli limpa. Gräddas då i 150grader 1h. Jag gjorde bullar då min brödform är i sthlm. Samma recept men gräddade bullarna i bakformar i 10min, 250grader.

Recept:
3dl vetemjöl
2dl grahamsmjöl
1dl havregryn
1dl krossade linfrön
0,5dl solrosfrön
(frön kan väljas efter smak, uteslutas eller ändra mängd)
1tsk bikarbonat
0,5tsk bakpulver
0,5dl ljus sirap
3dl naturell yoghurt (beroende på mängd frön kan det behövas lite mer eller mindre)

Blanda alla torra ingredienser, rör sedan i sirap och yoghurt. Blir en kletig smet.

Klicka i smeten i smord brödform eller i bakformar. Grädda i respektive tid och temp beroende på vad du väljer. (se ovan)


Mumsigt med bullar, bröd som fika

 

 


Tishan med stort T

Gillar denna t-shirt starkt. Syrran hade köpt en sån och jag bara ville ha en jag med. Så en på Carlings för nåt år sen och ångrar mitt intetköp. Är supernöjd och känner mig hemma i den. Pappa har nämligen en ursnygg tavla med detta skivomslag på. Tavlan är ritad i blyerts och är få förunnad att ha. Känns hemma att ha denna tisha på mig!

Regnar just nu så får se vad som görs idag. Långfrukost och packa lite. Åker till el stockholmo i morgon bitti igen.
Haft urhärlig påsk med familj, vänner och kärlek. Spontandanssvängom i fredags, tränat, cyklat, ätit och haft det sådär riktigt gött! :)


Cykeltur till slut

Fick köpt en cykelpump. Då krånglade ventilen som var sönder. Fick Erik till o hjälpa mig att ta vad vi hade hemma och limma ihop. Tog en provtur på 1h o den verkar hålla. Tålamod krävs då det behöver fixas och servas men det är väl en del av charmen. Lerig cykel fick bli avspolad och nu blir det gym och bastu. Göttigt!


Tänk vad lite vila kan göra

Efter att jag har haft en period där jag vart trött och åter trött är jag redan med ny energi! En morgon utan måsten. Sova ut, äta frukost. Ta ut cykeln till okq8 för att pumpa däcken som fick bli utan pumpade däck då den behöver en specialpump, cykla hem och städa av balkongen istället, inte för att jag måste, bara för att jag ville va ute i solen som sken så gott där. En lång dusch och lunch. Nu kom erik hem och vi ska ta en tur. Köpa påskägg, cykelpump och lite annat så som mumsig mat!

Tänk så mycket en dag utan måsten kan göra! Tänk då vad 4 dagar till med påskledigt kan göra med mig! Härligtheter!

On the run.


På påsk

Anlände till vänersborg nu på kvällen. Nu går jag på påskledigt. Mat, vila, vänner, rå om, kärlek, godis, cykla-ladda för cykelvasan som nu är bokad! :)

Åter till skola och sthlm den 10 april.
Glad påsk!


Sportlifes kollektion

Invigde mitt nya linne och sport-topp i helgen på konventet. Sportlife har nu en egen kollektion med färgglada kläder i härligt material. Började med att inhandla dessa två som sitter hur skönt som helst.
Kolla in på din anläggning i den region där du tränar och fråga var du hittar snyggingkläderna närmast. Så småning om kommer kollektionen vara tillgänglig på de flesta klubbar.
I Stockholm finns kläderna bla på Odenplan och Hammarby sjöstad.

                       
(sorry för lite taskig upplösning i färgerna på bilden, vårsolen sken in genom fönstret och ljusade upp färgerna :) .... )


Boxad

Kroppen och hjärnan känns mör. Fullspäckad helg med grym träning, härligt folk men lite för lite sömn. Kom till göteborg i fredags och övernattade hela helgen i Sportlife exclusives gruppträningssal. Anläggningen ligger fint med utsikt ut mot operan. Lite lägerkänsla hade vi. Sov få minuter från fredag till lördag så i går var man trött och somna som en stock.

Körde ett par danspass och ett MMA/BOX på konventet. Det sistnämnda känns idag vill jag lova. Svårt att dra upp byxorna pga träningsvärk i armar och rygg. Grymt najs pass, pulshöjande, och muskelutmanande när man hade en partner att boxas med som peppar på tills man stupar. Definitivt mer sånt, adrenalinpåslag och utmaning! Testa det om du får chansen och gillar att klara mer än vad du tror du klarar!
Gick även på en föreläsning med förra årets vinnare av Biggest loser. Inspirerande att höra om hans resa och övertagande av sitt liv.

Kvällen bjöd på mingel och mat. Hade inte så hög socialnivå pga sömnbristen och den uttröttande dagen men det var trevligt att hänga och umgås.

Sitter på tåget mot Sthlm nu och längtar efter middag och min säng! ;) Kramelikram


RSS 2.0