Varmt vatten

Det är varmt, men idag regnar det. Blir att utforska vad ön har o erbjuda då. Julen har firats med mat och dryck, inga köttbullar och skinka men med bland annat räkor och nudlar, mycket smarrigt! Thomas kom hit på julafton och igår tog vi tre en långpromenad längs öns strand. Otroligt vacker ö! Sedan rundade vi udden och kom in till områden där mer lokalbefolkning bor. Kontrasten är stor mot hemma. Här tar man vad man har. Krukor och gatlyktor görs av gamla plastflaskor, vitmålade kokosnötter som vägstolpar och de tar verkligen vara på det som finns runt omkring.
Idag ska vi byta boende för vår lilla oas är fullbokad. Är tydligen väldigt fullt överallt nu vid jul och nyår så vi är glada över hjälpen vi fick på det lilla travel centret. De hjälpte oss att ringa runt och ordna allt åt oss. Betala för jobbet fick jag inte göra, återigen tillbaka till givmildheten och vänligheten här hos befolkningen. :) god fortsättning på er!

 


Dan före dopparedan

Vi har det gött så här dan före dopparedan. I Filippinerna firas julen i och för sig inte förrän 25e men ändå! Käkar go mat och har det gött. Efter snurrig tur med förlorat bagage och hoppet som nästan försvann fick vi idag våra väskor tillbaka. Människorna är supertrevliga och stället vi bor på ägs av ett äldre par som hjälpte oss med att få hit vårt bagage. :) kan inte klaga, nu är jag nöjd. Sakerna på plats, bästa sällskapet och julen står vid dörren även här med julpynt och musik.... OCH 30 grader och sol! :)


Tenta och pack

Tenta för utbildningshistoriakursen inlämnad!! :) gött! Bara resten kvar på den andra kursen. Packar, laddar, googlar och ser med förväntan fram emot resan. På tisdag bär det iväg. Filippinerna, here we come.


Nerver

Nervositet, längtan, oro, hopp, förväntan. Snart ska vi resa! Jobbigt att se att sin älskling inte är på topp, i en sjukhussäng, så stor o så liten samtidigt. Komplexa kropp, så svårt att förstå all mekanik. Tur att han mår bra i alla fall, jobbigt att ha ont i ryggen, kroppen. Diskbråck, vad gör det i kroppen mer än värk? Påverka nerverna. Kan det vara orsaken till spökeriet i kroppen?

I går var det stjärnfall på himlen, meteorregn. Så vackert och jag önskade. ✨
RSS 2.0