Musikvideo

I fredags och idag har jag vart med på musikvideoinspelning av fanatsiska Jazzsångerskan Mary Nelsons video av låten "memory lane".

I fredags höll vi till på spårvägsmuséet och "åkte buss". Idag höll vi till på södra bar på mosebacke där det var "fest". Mingel, dans och härlig stämning. Allt i 50-talsinspirerad tappning. Spännande upplevelse. Träffat massor härliga människor och fåt ha på mig fina klänningar från Orkan lia som ligger på hökens gata, alldeles intill där vi var. En vårig klänning och en lite yngre variant med rosa.. ja rosa elefanter på. Sött värre. Klänningarna satt som specialsydda på mig. Vill gärna köpa en sån klänning, kanske inte elefantklänningen. Kan i och för sig vara coolt med ett par boots och en annan frisyr men jag vill nog ha något annat mösnter men i samma modell.

Här kommer lite bilder. Kommer länka till videon när den väl blivit klar.






Vackra Mary




Flickig, jajjemen!


Lite fixande i början av dagen idag


Lördagslax

Mumsiga laxrätten.

Stek lax skuren i bitar.
Koka pasta.
Häll av pastan, lägg ner laxbitarna i grytan med pastan. Häll på lite grädde av valfri typ och tillsätt sweet chilisås och peppar.

Låt koka ihop lite.
Servera med babyspenat.

Mumsigt och enkelt as I like it ;) Perfekt när man vill få i sig något gott innan en runda på stan med fika och mys med vänner


Inte välkommen åter

Förra helgen drog jag på mig förkyldning som jag sa hej då till lika fort som den kom. Denna helgen drog jag på mig nästa. Vad är detta? Jag sa ju hej då!!! Så fort jag är ledig en dag och vilar då bryter det ut. Ska jag sluta vara ledig och ta det lugnt? eller snarare ha lugnare tempo i allmänhet så kroppen slipper kämpa emot för att bryta ut i förkyldning när den väl får vila? tror skarpt på alternativ två. Svårt det där. Jag har ju ett högt tempo och gillar att ha många bollar i luften. MEN- jag ska nu försöka hitta små saker i vardagen för att ge kroppen mer upplevelse av lugn.

*Äta när jag äter och inte göra typ 10 saker till på samma gång. som tex; kolla fb, kolla mailen, bädda sängen, se på tv, planera och spela snake(ja jag är helt såld på gamla hederliga snake som fanns på nokia förr, finns nu som app) Mer åt en sak-i-taget-stilen!

*Sitta på bussen, tåget, t-banan och bara sitta. Inte kolla recpet, ringa, messa och googla runt. Behöver inte ha telefonen i handen all the time. (återigen en-sak-i-taget-stilen) och jag är inte värst i min omgivning men jag upplever att jag sitter lite mycket med phånen i handen. Typ för att jag vill underhålla mig själv eller nåt.

*Ta en extra nypa frisk luft. Om det så bara är 2 min på lunchen. Syre och energi, och kanske tom lite sol om jag har tur.

*Inte kolla på tv eller datorn tills jag ska sova. Stänga av burken och läsa eller pyssla med något annat stimulerande.


Tror de små delmålen är en konkret början för mig att ge kroppen extra ro. Då kan den nog orka med att gå i skolan, jobba extra och hinna göra annat som jag vill. Har du något som du vill förändra/utveckla hos dig själv? Sätt dina egna små delmål. Konkret och uppnåbart ska det vara.
Nu ska jag hacka ingerfära, värma vatten och dricka den hackade ingerfäran i det varma vattnet med honung. Bort med snuva och hosta!


Måste också säga att jag glädjs åt en fin komplimang jag fick dag. Tänk så mycket så lite kan göra. Om du tänker på något fint om någon, säg det! Det värmer :)
Kraaaaaam



Läderpjucks

Som om jag kunde läsa av framtiden... Köpte nya kängor igår. Har vetat att mina gamla börjat sjunga på sin sista vers. Rea på rean och de nya sitter som smäck! När jag kom hem och skulle ta av mig mina gamla, ja då lossnar hälen i sulan. Som ment to be med de nya i kassen i handen!

Checka in! Gammalt söndrigt byts ut mot nytt o helt :D


Kycklingpaj

Efter en skön runda på stan med fantastiskt sällskap av Sara har jag nu lagat kycklingpaj. Då jag inte tål ägg utesluts ju såklart äggstanning.

Så här gjorde jag:
Pajdeg: 100 gram smör och lite olivolija
2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl
2 msk vatten
Blandas, låt vila i kyl en stund och förgräddas i ugn ca 10 min. 200 grader

Steker kycklingfile som är skuren i bitar. Kryddade med bla salt peppar och curry. Skar paprika och purjolök som jag la i stekpannan tillsammans med kyckling och broccolibuketter.

Blandade 2 burkar creme fraishe med ca 1 dl sweet chilisås. Bredde ut hälften av cr.frblandningen på pajskalet. La på kycklingen mm. Toppa med resten av cr.frblandningen..

In i ugn ca 20 min

Blir krämigt och smakrikt. cr..fr är toppen komplement till den klassiska äggstanningen och det blir minst lika gott. Prova om du vill och experimentera med kryddor och tillbehör i pajen. Have fun and enjoy. Mat ska man njuta av. Man äter ju trots allt flera gånger om dan o då ska de vara kul och gott att äta!


I Will Always Love You

                      

Jag kan ju inte sjunga själv men jag önskar jag kunde göra det som hon gjorde. Hon var fantastisk sångerska som nu inte sjunger mer. Whitney Houston. 

Hade jag kunnat sjunga vet jag precis vem jag skulle sjunga den här låten för!


Balettfeeling

I morgon drar det igång. Praktikskolan och min kurs i balett på kvällskursen på skolan. Har gått igenom övningar, lyssnat och provat till musik. En härlig blandning av genrer som passar varje övnings syfte har jag fått till i mina musikval. Någon klassisk pianolåt, rytmisk, basig, svängig och skön musik finns också med. Svårigheten är att veta hur mycket jag kommer hinna med. Gruppen är full och många som vill lära sig så det gäller att vara tydlig från början med varje instruktion så de förstår och vi hinner prova mycket olika första gången.

Går in i balettfeeling i kroppen och är laddad! Lite pirrigt är det som vanligt innan jag ska träffa nya elever men nervositeten är charmig och jag gillar den för då finns förväntningarna, bubblande känslan och nyfikenheten där. :)
Hugs


Ta inte upp två sittplatser?

Sitter på tåget och läste just en insändare i expressen av någon som stör sig på att folk tar upp två platser på bussen, tåget etc. Sitter ytterst eller har väskan på den andra. Klagade på att folk fått stå trångt långa sträckor. Visst, håller med om att man kan ju vara medmänniska och självmant göra plats men om nu folk verkar ha svårt för det...

Hur svårt är det då att be om plats? Har själv vart med om detta flertal gånger och ber då snällt om att få sätta mig. Inte svårare än så om man vill sitta:)

Se möjligheterna i stället för problemen!
:D kraaaaam


RSS 2.0