Danskollo dag två

Första dagen på danskollot igår. Dag två idag! En härlig grupp ungdomar mellan 11-15 ungefär som är otroligt engagerade och nyfikna. Hoppas det fortsätter så här hela kollot:)

Idag ska de få prova mer genrespecifik dans. I går var det mest lära känna och eget skapande.
Det ska få prova breaking och swingjazz idag och på eftermiddagen fortsätter vi med mer åt mnd inriktat på komposition och eget skapande och integrering av de olika stilarna in i varandra. Riktigt roligt! :)


Rensning

Rensat, packat om, slänghög, skänkalåda. Har rensat i förrådet idag.


Glad midsommar

Önskar alla mina nära och kära en underbart fin midsommar.
Kramar


Dansar in cykeln

Tagit två rundor på cykeln. Gäller att sitta in sig lite o taget för att undvika skavsår och onödigt ont. I förrgår tog jag en tur ensam och kände på farten lite, igår cyklade jag och erik ut i skogen på ruggliga stigar och kullar på upptäcktsfärd, riktigt härligt. Har saknat cykeln och det känns kul att va på den igen. Bra att ha komplement till dansen och att ha ett intresse utanför mitt intresse för dans som också är mitt jobb.

Nu njuter jag av en god frukost och en härligt varm kopp kaffe! Stratar dagen: nu:)

 


Danskollo

Börjat landa aningens i Vänersborg. Vi har fått ordning ok i lägenheten och flyttlådor försvinner sakta men säkert. Är en del att rensa undan för att få plats.

Var på möte idag inför danskollot jag är delaktig i veckan efter midsommar. Detta ser jag fram emot:) onsdag till lördag med dans för ett gäng ungdomar. Jag och Lina som danspedagoger, en fritidspedagog och två dansintresserade assistenter är det som håller i veckan. Tror vi fick ihop en bra struktur på schemat nu:)
På lördagen har vi föreställning ute på fisketorget här i Vänersborg. Kom förbi och titta 30 juni kl 11.30.Sista natten

I natt sovs sista natten i min lägenhet här i Stockholm. Idag bär det iväg, flyttlasset, jag o Erik. Ikväll är jag Vänersborgare igen! Tack för den här tiden sthlm, på återseende :) 


Danspedagog 2012

Nu är jag Danspedagog!
                                

                                

                                 

                                 

Har haft 3 fantastiska år med underbara människor i klassen. Vi är som en familj som förstår varandra och har stöttat varandra och kämpat ihop. Nu ger vi oss ut och är kollegor som fortsätter vår resa men kommer finnas där för varandra! Grattis Sverige här kommer jag och mina danspedagogkollegor :D


This is the day

Idag är det dagen, dagen med stort D. Det är Examensdag! Idag omvandlar jag mig från student till Danspedagog! Känner redan nu att det kommer bli en dag full av blandade känslor men jag ska njuta av varenda sekund!


Ped3

Avslutningsföreställning för skolan idag. Vi fick jättefina ord och applåder av publiken! Riktigt nöjd, glad och stolt över min klass. Föreställningen är en grym blandning av allvar och skoj och jag hade jättekul där ute på scen:D


Opponering check!

Nöjd, stolt, utslagen, regn. Perfekt kväll att ligga på soffan, äta choklad och pusta ut. Nu har jag avklarat opponeringarna! Försvarat min egen uppsats och opponerat på en annan. Stolt över mina klasskollegor för spännande arbeten och intressanta samtal. Blir att läsa dem närmare i sommar. Även nöjd med mitt eget arbete "Balansera hållningen. Individuella övningar gemensamt i danssalen." om hur jag som danspedagog kan stärka elevernas kroppar fysiskt utifrån deras personliga behov, samt integrera deras individuella styrketräningsövningar de fått av mig in i konstnärligt utforskande. Detta genom att använda deras individuella träningsprogram även som bas och ingång till improvisation och eget utforskande.
Kan knappt fatta att jag för några veckor sedan inte såg slutet på denna process och nu är tiden för det här. Tiden har gått fort och mycket har jag fått gjort. Mycket press och stress men också roligt och lärorikt på vägen.

Nu satsas energin på vår slutföreställning vi har på skolan nästa vecka, men ikväll bara vila, njuta och pusta ut :)


RSS 2.0