Frukt och bär

Underbart med frukt och bär. Som kvällsmat, mellis eller frukost.

Här har jag:
Färska jordgubbar
Melon
Skivad banan
Pumpakärnor
Liten klick kesella/kvarg
Och lite mild yoghurt vanilj

Mixa, matcha och njut!

Fruktigt, krispigt och krämigt på samma gång. Toppen när man som jag lätt blir sugen på något smaskigt.


Klassen

Tar vara på umgänget med min fina klass. Helgen bestod av eurovision hos Karin som var en glädjerusets kväll. Jag och Nadiya avslutade med att se alla glada människor ute på sergels torg, tutor, skratt, musik och folk som badade i fontänen. Vi gled sen vidare för en sväng om på dansgolvet på Fasching som hade soultema, riktigt fantastisk och rolig kväll!

Igår grillade vi, mumsade och myste några stycken här i Bergshamra.

Veckan består av rep inför vår examensföreställning som vi visar nästa vecka 12.30 på tisdag och 17.00 på onsdag. (5e & 7e juni) samt opponeringar. I morgon opponerar Karin på mig och på fredag opponerar jag och Per på Sabina och Elin. Kommer kännas skönt när det är avbockat i planeringen!

Nästa fredag går jag uuuut! OMG! Vart tog tiden vägen?
Arbetslivet: gör er redo.... För här kommer jag :)


Examensfirad

Igår kväll blev jag utbjuden på restaurang. Visste inte att jag skulle bli bjuden förrän jag fick veta att jag fick det i present :) Ramblas tapas på söder, vilket var utsökt gott. Kvällen fortsatte med att jag o Sara tog en stadsvandring in mot stan. Skratt, god mat och härligt sällskap gjorde kvällen toppen! Synd att Tigist inte kunde vara med, men jag tackar för den perfekta presenten från dem båda; mumsig middag till en alltid hungrig Linn. Mat är minnen och jag kommer verkligen minnas denna sommarkväll. Verkligen jättefin!Min bil

Måste ju bara lägga upp bild på Min bil! Ja, Min bil. Jag har köpt min alldeles egna bil:) kommer behöva en egen i sommar för att ta mig till jobbet. Dessutom har den drag som är bra att ha för att sätta cyklarna på när vi ska ut och cykla och att sätta flyttkärran på när jag ska flytta. En riktig pärla. Erik har hjälpt mig att meka med den och fixa så den är fräsch i motor och teknik. Han är go min fixarnisse:) tack!

Blir att bo in mig i den med mina saker! Ladda med strandväskan inför sol och bad i sommar :)


Redovisning

Idag gjorde jag min praktiska redovisning som är en del av mitt självständiga arbete. Visade övningar, min film jag gjort och pratade om arbetet med hållning och att jobba med eleverna individuellt tillsammans i danssalen. Beskrev hur naturvetenskap och konst verkar var för sig och hur de kan sammankopplas och komplettera varandra i danssammanhanget. Det var roligt att redovisa men också pirrigt såklart! Examinationerna och min opponent satt med pennan i högsta hugg vilket gjorde det nervöst. Att veta att de analyserar allt jag gör och säger.... Men over all så är jag nöjd.

Sommar och sol är här och jag närmar mig examen med stormsteg. Även det roligt men också pirrigt och nervöst. Dagarna som är kvar är få och snart ger jag mig ut i yrkeslivet som danspedagog :D


Reunion

Heldag i går med vänner från gänget som var med i musikalen Dirty dancing som jag arbetade med i Trollhättan för några år sedan. Folk från senare ensembler var också med så jag träffade både gamla och nya vänner. De var här i sthlm och vi hade danslektion och sånglektion. Kvällen bjöd på bowling, mat och massor med härligt umgås! :)

Vi fick avsluta dansklassen med vackra kläder som matchade musiken och dansen!

Härlig dag och kväll!

 


Sportig?

Det sades idag att jag såg sportig ut. Haha ja kanske det, varm dag så mina varma byxor fick ligga i väskan. Runt strosade jag i väl synliga rosa strumpor och cykelbyxor. Härligt att va sig själv ;)

En smygtitt på min uppsats får du också! :) hihi


Inlämnad!!

Läsa, korrigera, läsa, fixa, printa, fixa lite till och BAAM där var tre upplagor utskrivna!
Min c-uppsats är klar! Nu väntar planering av min praktiska redovisning och oppneringar. Väntar nu på ett besked och det är att få höra att jag är: Godkänd

Sen är jag examinerad Danspedagog! Längtar ut i livet och att få arbeta. Att vara student ger en viss trygghet men det ska ändå bli skönt att sätta sina lärdomar, tankar och ambitioner i praktiska sammanhang ute i verkligheten.

Nu ska det firas, en av mina klasskompisar/kollegor fyller 30! Middag och härlig stämning väntar. Firar min uppsats lite också :)

Tingaling!


Hudiksvall 26 april i tidningen

Den 26 april hade vi premiär för vårt stycke Butterfly effekt i Hudiksvall.

Vi fick många kommentarer efteråt och en artikel i Hudiksvalls tidning lördagen den 28 april. www.helahälsningland.se

"Som vattenlevande utritsdjur rör sig dansarna på scenen. En liten andning blir till en rörelse som fortplantar sig..."


"Dansarna i Ctenophora rör sig homogen över dansgolvet. Plötsligt spritter dem iväg, en armrörelse blir en ryckning i axeln och sedan är hela kroppen involverad. Egentligen behöver man inte förstå så mycket av dans för att se att den här koreografin handlar om evolutionen."


"En fjäril som fladdrar med vingarna i Brazilien kan starta en virvelstorm i texas. Kanske är det också en ekvation som gäller för dansen- även små förändringar i en kommun kan sprida sig till en folkrörelse."

Många fina ord i tidningen som verkligen ringar in vårt verk. Otroligt tacksamt och kul! Att vara i hudiksvall var jättefint, bemötandet var helt otroligt och jag vill i alla fall mer än gärna tillbaka och ser även fram emot att visa vårt stycke på fler orter runt om i landet.

                                


Pirrigt snurrigt

Nu närmar sig examen med stormsteg. C-uppsatsen ska lämnas in på måndag. Därefter är det praktiska redovisningar och opponering som gäller. Efter det... ja då examineras jag som danspedagog! :D klassen ska även komponera ihop en avslutningsföreställning att showa med den 5e oc 6e juni på skolan! 

Just nu är det mycket som snurrar i huvudet men också mycket pirrigt inför allt som komma skall. Andas med djupa andetag och njuta av livet där jag är nu, det är det jag försöker göra just nu.Fyrkant färg

Haha! Hade visst fått färg på benen med. I en mindre läcker fyrkant!! Satt i solen i byxor som jag kavlat upp en bit. Enbart sol på framsidan benen och blev snyggt :S inramad av byxkanten :P Blir att jobba på utjämningen av den framöver. Haha, blev full i skratt när jag såg denna bränna. Roar mig lätt! Nu får det bli natten.


Solkysst

En dag i solen har gett min övre del av min rygg, mina axlar, armar och näsa en kyss av solen. Härlig start på Maj! Benen får få sig lite färg framöver, vilket kan behövas efter en vinter gömda under lager av byxor ;)


RSS 2.0