Människans återkomst

Funderar och undrar över fenomenet som alltid återkommer. Främst efter jul och nyår men även innan sommaren och efter sommaren. När man jobbar på gym och hänger och tränar där själv året om så märks det tydligt när salarna fylls extra vid dessa perioder. Kul att människor kommer igång och får inspiration till att börja träna. Men varför fortsätter de inte?

Några tankar:
*För högt satta mål.
Sätt delmål som är lätta att se när man når. Mätbara, tex att jag ska gå till gymmet och träna en gång i veckan i 6 veckor och sedan ska jag gå dit 2 gånger i veckan för att när året är slut ha fått in vana och rutin till att tycka om träningen, känna att den gör gott. eller; Jag ska orka springar 1 mil den 1 juni etc....

*Många hittar inte den träningsform de inspireras av.
Testa olika, springa, gymma, gå på pass, yoga, dans, ut och gå i skogen, skaffa en personlig tränare eller någon att träna med som du inspireras tillsammans med.

*Ser kortsigtigt.
Se långsiktigt istället. Se att träning inte är ett nödvändigt ont utan är något spännande och kul. Om man väl hittar glädjen i det blir träning något som man måste ha för att orka leva, som mat. Äter man inte med jämna mellanrum orkar man inte. Samma är med träning, det är färskvara och musklerna, blodet och kroppen behöver rörelse.

*Bantning.
Att ändra kosten till dieter av många grå slag gör dig orkeslös och trött. Mat ska vara kul och gott. Mat ger dig energi till att orka träna. Tips är att alltid ha minst 5 ingredienser som innehåll i dina lagade mål. Olika färger och innehåll gör att du får med olika näringsämnen du behöver.
No no till: Bara äta kyckling och ris... eller dricka tråkiga måltidsersättningar. grått, tråkigt och inte många olika näringsämnen eller konsistenser. Du kommer tröttna av att äta samma dag ut och dag in, tappa glädje och inspirationen som du behöver för träningen. Kolla in Malins blogg: http://matsmart.devote.se/ så får du härliga recpettips.

Så: Hitta din glädje i träningen, våga variera och äta gott.

Lite för kroppen, lite för själen. Man behöver inte bli polis för din kropp. Så länge du rör dig och äter varierat, gör av med energin du tar in av maten kan man äta något gott ibland. Mat och träning för kropp och själ. Inte bara för kroppen. Glöms själen och sinnet bort försvinner insprirationen till att träna. 

                                         
Sommaren 2011: Hittade ny träningsglädje i att cykla. Måste testa och prova för att hela tiden fylla på glöden i träningselden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0