Stolt

Är stolt över alla nior i Vänersborg. Vilka guldklimpar till att kämpa. Allt från att inte våga till att sen springa fort baklänges, dansa i koreografin och crazy dansa! Utvecklingen på dessa få lektioner är brutal och jag önskar jag kunnat träffa alla fler gånger. Magiskt.
Övning ger färdighet. Om man kämpar, övar, provar, vågar misslyckas så kommer man lära sig mer och mer. Har man aldrig provat, våga misslyckas så vet man inte om man kan. Det har niorna bevisat. Vissa hade aldrig provat men de vågade och det syndes att de kände sig stolta. Alla kan dansa, man måste bara våga släppa ur galenheten, utforskandet och lekfullheten. Sen är det bara till att öva för att lära sig bit för bit.

Så är det med mitt handstående jag skrivit om tidigare. Jag började småöva mot vägg i somras men hade ingen teknik för hur jag ska göra för att hitta balans. Med tips från lärare och studenter på cirkusutbildningen så har jag nu börjat hitt teknik, styrka och smidighet för att klara av detta. I förrgår tränande jag en hel del på gymmet och tillslut stod jag. Utan att ta emot fötterna mot väggen och jag stod kvar! Underbart när övningen överbevisar att man kan. Man måste ju bra öva som sagt och det är vad jag gör. Börjar hitta mer styrka i axlarna för att orka hålla vilket känns i uppgången att jag har mer kontroll. Långt kvar i min övning, kan alltid avancera och hitta fler utmaningar och delmål som peppar mig framåt. Det är också viktigt att vara i nuet. Det är jag nu och jag är stolt!

Idag står just axlar på gymschemat innan det blir mys och babbel med Sofia och en kopp te gissar jag.

Gó kväll :)


Frisyrad igen

Klippt mig igen, tyckte inte det var så längesedan men det var siste oktober jag klippte mig senast så det var ju ett tag sen. Inte konstigt det hade börjat hänga mot axlarna igen. ;)

Här kommer några bilder. Innan var det; Långt, rufsigt, tungt och ostyrligt. Nu är det urklippt lätt och luftigt:) gött!


Mumsigt måndagsrecept

Snabbt, enkelt och gott! Sånt gillar jag.

GÖR:

Stek bacon, tillsätt champinjoner och stek lite till. Häll i haricots verts och pressa i vitlök samt peppra med svartpeppar. Låt blandas och stekas ihop lite. Häll på matlagningsgrädde. Avsluta med att lägga i delade coctailtomater. Ta av från plattan och låt tomaterna bli ljumna. Servera gärna med pasta. Ät och njut. Enkelt att göra mycket av så du får till lunchlåda:)


Tålamod på prov

Överlevde lektionen med ca 50 hormonbubblande tonåringar i samma sal! Lite dans blev det iaf. Nästa vecka blir det ingen storgrupp. Då får jag träffa varje klass för sig och det blir mer dansande. Inte helt lätt att synas o höras bland fnitter, osäkerhet, grupptryck, adrenalin,ovilja, vilja, glädje o känslor av alla dess slag. Såg att många var danssugna men det var svårt för dem att hålla koncentrationen bland alla runt sig. Nästa vecka får de de mer utrymme och chans att dansa loss mer.

Mitt tålamod sattes verkligen på prov. Ett extra andetag vid stereon sen på det igen. En erfarenhet rikare... Är helt slut nu så det blir gött med bio ikväll. Jag, erik o massa popcorn:)


Danpedagogen

Sista dagen på första av två veckor med praktik. Veckan har vart toppen och 9orna i vänersborgs kommun har vart modiga och engagerad med olika mängd. Vissa har längre till att släppa loss, någon ska absolut inte vara med medan någon kör gärnet från första sekund. Det är underbart att se de som absolut inte ska vara med börja släppa loss, se glädjen och stoltheten i ögonen att de vågar. Hos de som redan från början var förväntansfulla kan man se hur glädjen smittar av sig och hur de tar sig an utmaningarna jag ger dem. 

Tjejerna på estet dans i vbg var jättemodiga. De är inte så många men satsade gärnet när vi shakade loss och sedan jobbade med improvisation fick de med sig många härliga insikter om dynamik; samspel mellan tid, kraft och storlek i kroppen som när man blandar dem ger variation och flöde.

Nu är det inte långt kvar tills jag är klar. Längtar efter att jobba och hoppas på att kunna få mig massa timmar att fylla med engagemang och dans! Danspedagog!

Snart ska jag iväg till en skola med många blandade kulturer varav en grupp kommer vara omkring 50 deltgande 9or. Kastar mig ut som vanligt och tar mig an den stora gruppen, delar med mig av min dans och ser fram emot deras delning tillbaka :)
24

Firade min 24års dag i Lördags med min fina familj och härliga vänner! Dagen var superdupertoppen och jag gladde mig av allt sällskap och all värme!

Muffins med mumsig chokladglasyr bakades och fikades. Glad Linn helt enkelt!


FOKUS: Uppleva dansen inifrån

Inte full dansvecka denna vecka.. kvalité istället för kvantitet. Måndag, tisdag hade vi jazz med vår fantastiska Maggie Broman och onsdag, torsdag balett med Ann-Marie Barbut som annars jobbar på balettakademien. Två eldsjälar i var sitt ämne. Mycket inspirerande och roliga klasser.  Jazzen i måndags kände jag mig ur min kropp, klumpig och inte så dansant. Tisdag gick betydligt bättre då jag försökte ändra mitt fokus.

Baletten igår gick sådär men idag mycket bättre. Genom Ann-Maries härliga engagemang och förklaringar samt Juliette som är pianist och spelar underbart dansade jag mig igenom lektionen med inre glöd och passion. OCH hade grym balans! Det gillas!

När det går bättre tror jag det beror på att jag försöker fokusera mer än vanligt på känslan och upplevelsen i kroppen när jag dansar. Att verkligen känna hur musklerna jobbar och om jag har kontakt eller ej samt att inifrån och ut dansa det jag gör. Lätt att det blir ytligt och man fokuserar på hur det ser ut. Går man till hur det känns sparas det i muskelminnet bättre tror jag. Står jag i balans (står på tå, ett eller två ben) och känner kontakt med hamstrings, utåtrotatorer, magmuskulatur, hittar längd uppåt och utåt samt fötterna rotade ner i golvet blir balansen mycket bättre. Visst är det mycket att tänka på samtidigt och tankarna förflyttar sig mellan de olika tills musklerna hittar dit själva. Idag fokuserade jag på utåtrotatorernas kontakt vilket gjorde bra upplevelse i balansen. När jag hittar balansen kan jag jobba mer på uttrycket och hur jag vill presentera min dans.

Jadu, man blir trött i kropp och knopp av dans helt enkelt. Tänka, jobba, hålla, slappna av kontra spänna, njuta och uppleva inifrån för att förmedla utåt. Och oj så kul det är när man är i stunden och dansglädjen är total!

Nästa vecka ska jag ut på praktik igen. Alla i åk 9 i vänersborg ska få ett danspass med FULL FART! Allt för att de ska få uppleva glädjen och få tanken att de kan söka till dans på gymnasiet :) Även estet dans och deras första kull där ska jag ta en sväng om med! Ska bli riktigt kul :)

Dansande kramarCheesecake i glas

Mmm blev såå sugen på denna efterrätt. Gjorde den på nyår. Enkel och inte mycket att förbereda och det bästa är såklart att det är supergott!

GÖR SÅ HÄR:
Blanda en burk kesella/kvarg naturell med florsocker och kanel. Brukar ta drygt 1/2 dl florsocker och ca 1 tsk kanel. Blanda och smaka av efter lust och sinne av vad du känner för i mängd. Du kan ju självklart blanda kesellan med annat än kanel. Låt fantasin flöda! 

Sen när det ska serveras är det bara att varva kesellablandningen med krossade digestivekex och tinade bär. (Jag tog även överblivet kross, smulor från chokladfudgen jag gjorde som julgodis)
Ät och njut! God kombo med krispigt av kexen, sött från kesellan och de syrliga bären.

Här serverade jag i coctailglas, då ser man varje lager och desserten får sig en fin presentation.

                    
                                     

Övervinn dig

Denna veckan har vi haft specialvecka på skolan. Fått testa massor olika saker. Stått på händer, fått massor av tips av duktiga cirkuslärare och elever som ledde till att jag faktiskt stod på händer utan vägg eller någon som höll i mig och jag stod kvar! Har även stått på en höjd om ca 3.5 meter. Mitt huvud och mina ögon såg ut på höjd av 5 meter. Fallit raklång ner i en tjockmatta... Baklänges!! Wow så coolt det var. Trodde aldrig jag skulle våga göra något sånt. Men jag GJORDE DET ! jag stod på händer och har fallit baklänges från hög höjd

Testa du med. Gör något du inte tror du kan eller vågar. Att övervinna rädslan och hjärnan och göra något man inte innan anande att man skulle klara ger otrolig kick av adrenalin och boost av självkänslan. Så... vad ska du göra som du inte tror du kan eller vågar?

 Sjunga i kör, gå på audition, söka ett jobb du inte vågat söka, prata med någon du inte vågat prata med, hoppa fallskärm, baka en tårta, sticka ett par strumpor?

Intresset och dina drömmar tar dig fram. Låt fantasin flöda. Gör det du tycker om, det enda som hindrar dig är om du tror att du inte vågar eller kan. Du har all potential i världen att göra det du vill. Du måste bara låta den bli utforskad och upptäckt. Tveka inte :) Du kan. Du vågar. ♥
Mer aktivt i garderoben

Fick min leverans från sportamore.se idag. Beställt nya skor x2, träningstopp, tights och kalsonger till erik. De lila skorna ska jag få i födelsedagspresent av mamma och pappa. tightsen får jag av mamma. Mycket fint att få det jag behöver och använder. Eftersom det blir många svettiga timmar av mitt liv behöver jag ha en aktiv garderob som uppdateras efter min livsstil. Har insett att jag har många vardagskläder som jag sällan hinner använda. Varför då lägga pengar på att köpa massor nya vardagskläder när mina vardagskläder är träningskläder :)

Ett par nya skor eller byxor ökar också motivationen och träningsglädjen. Nu säger jag inte att man ska shoppa för att kunna träna eller att man måste ha nya kläder. Men det hjälper på traven om man vill hålla igång. Att ha den där urtvättade t-shirten eller linnet som är sladdrig med nån fläck på gör ju inte att man känner sig på topp när man går in i salen eller på gymmet. Kläder som jag inte vill ha till vardags.. "de kan jag ha o träna i" känner du igen tanken? hrm jo jag gör det. men varje gång jag tar på mig de där urblekta kläderna utan passform känner jag mig genast lite grå. Lite färg och lite som man känner sig bekväm i är A och O för att trivas vilket leder till man man lättare glädjer sig till att gå in o köra ett svettig pass :)

                        

                                       

                                 

                                                               Let´s move! :)


Balett

Sitter på tåget. Snart i sthlm för min sista(!!) termin på skolan. Läser i böcker om balett. Försöker skapa mig en uppfattning av hur jag vill ha mina lektioner som jag ska undervisa på skolans kvällskurser. Nybörjare. Hur enkelt ska man göra det? Vad får inte försvinna? Glädjen måste finnas kvar, får ju inte bara bli teknik och steg. Fått lite inspiration nu. Ska ju dessutom göra special då jag inte kommer arbeta med enbart klassisk musik som annars har starka band med baletten. Kommer välja låtar i olika genrer som jag anser gynnar rörelserna och känslan. Ska bli spännande det här!


Njuta istället för "borde"

Hade tänkt göra lite annat nu på förmiddagen men när jag såg den strålande solen ville jag bara ut och gå o andas den friska kalla luften. Hade tänkt städa bort julen och plocka med lite annat, göra lite planer. Men vem säger att det måste göras nu? O varför borde man så mycket? Visst, vissa saker får man ta tag i för att livet ska flyta på. Men borde och måste man göra ALLT, samtidigt och just nu? De små tomtarna får stå kvar, jag tar en promenad och njuter. Blir så bra så! Planerar man lite lagom hinns det andra med, ofta är det att njuta och att leva man glömmer. Njut mer, lev mer, le mer! :)


Människans återkomst

Funderar och undrar över fenomenet som alltid återkommer. Främst efter jul och nyår men även innan sommaren och efter sommaren. När man jobbar på gym och hänger och tränar där själv året om så märks det tydligt när salarna fylls extra vid dessa perioder. Kul att människor kommer igång och får inspiration till att börja träna. Men varför fortsätter de inte?

Några tankar:
*För högt satta mål.
Sätt delmål som är lätta att se när man når. Mätbara, tex att jag ska gå till gymmet och träna en gång i veckan i 6 veckor och sedan ska jag gå dit 2 gånger i veckan för att när året är slut ha fått in vana och rutin till att tycka om träningen, känna att den gör gott. eller; Jag ska orka springar 1 mil den 1 juni etc....

*Många hittar inte den träningsform de inspireras av.
Testa olika, springa, gymma, gå på pass, yoga, dans, ut och gå i skogen, skaffa en personlig tränare eller någon att träna med som du inspireras tillsammans med.

*Ser kortsigtigt.
Se långsiktigt istället. Se att träning inte är ett nödvändigt ont utan är något spännande och kul. Om man väl hittar glädjen i det blir träning något som man måste ha för att orka leva, som mat. Äter man inte med jämna mellanrum orkar man inte. Samma är med träning, det är färskvara och musklerna, blodet och kroppen behöver rörelse.

*Bantning.
Att ändra kosten till dieter av många grå slag gör dig orkeslös och trött. Mat ska vara kul och gott. Mat ger dig energi till att orka träna. Tips är att alltid ha minst 5 ingredienser som innehåll i dina lagade mål. Olika färger och innehåll gör att du får med olika näringsämnen du behöver.
No no till: Bara äta kyckling och ris... eller dricka tråkiga måltidsersättningar. grått, tråkigt och inte många olika näringsämnen eller konsistenser. Du kommer tröttna av att äta samma dag ut och dag in, tappa glädje och inspirationen som du behöver för träningen. Kolla in Malins blogg: http://matsmart.devote.se/ så får du härliga recpettips.

Så: Hitta din glädje i träningen, våga variera och äta gott.

Lite för kroppen, lite för själen. Man behöver inte bli polis för din kropp. Så länge du rör dig och äter varierat, gör av med energin du tar in av maten kan man äta något gott ibland. Mat och träning för kropp och själ. Inte bara för kroppen. Glöms själen och sinnet bort försvinner insprirationen till att träna. 

                                         
Sommaren 2011: Hittade ny träningsglädje i att cykla. Måste testa och prova för att hela tiden fylla på glöden i träningselden.


Snurr

Oj vilken långsam dag det var igår. Åt, kollade film, mumsade kex och myste med kärleken. Nyårsfirandet gjorde mig trött men i natt när jag skulle sova var jag nog rätt pigg för jag orkade drömma en hel massa snurrigt. Behöver tröttas ut så idag blir det bästisdag med Sofia som kommer hem från sitt nyårsfirande i skottland. ikväll ska jag träna ur mig totalt. antingen kör jag ett grymt gympass om jag inte orkar passa in gruppträningstider annars blir det kanske lite cx worx och bodypump :)
En vecka kvar på jullovet och kroppen börjar längta efter dansen. Än så länge får jag njuta av annan skön träning, styrka, stabilitet och utmaningar.

RSS 2.0