Ta Linn, Tallinn, Tall in

Hemma efter otroligt intensiv vecka i Tallinn.
Summerar med ett utdrag. Kollektivt boende 6 jazzande svenskar möter dansvärld som ser annorlunda ut. Inser hur mycket vi kan och fått lära oss på vår skola. Det där med impro och jazz tillsammans var de andra mer ovana vid. Några tjejer från Litauen ville mest göra så mycket av allt som möjligt, spagat, hopp, flyg åt alla håll samtidigt. Missat det där med variation och dynamik som är så underbart i jazz. Massa möten, flum blandat med förtjusning. God mat varvat med totala fiaskon. Otroligt fin gammal stad mixat med nybyggda affärshus. Estnisk kultur=reserverade med en mur mellan oss och dem. Enstaka öppnade upp. Skratt och bus på kvällarna, sprudlande brudar att resa med. Glada norrmän, fina finländare och en grym avslutning på veckan med att se känslosam föreställning och party. Kul erfarenhet med möten- musiker- dans- kulturer. Är ändå vääldigt skönt att vara tillbaka till sin egen säng utan fjädrar som petar en mellan revbenen.

Ska bli skönt med svensk jazz och dansa med tyngd, variation, rytm och dynamik. Bäst!
                             
                              
                             

Avslutar med en bild på en del av det R Ö D A rummet vi hade på hostel "Fat Margeret" ;P
                              

Kram

Lugnet efter känslostormen

puhhh andas ut. varvar ner, laddar om. Pratade med min lärare idag som missat mitt fina stycke om diskursanalys, hon bad om ursäkt och sa att då är de ok om jag har med en metod!! yes, då kunde jag släppa det, låta den vara inlämnad och vänta på betyg.

Packat, snurrat runt i lägenheten, duschat och snurrat runt lite till. kan det vara lite resfeber som smyger sig på i min kropp? Känner lite fjärilar i magen. Tidigare när jag rest har jag rest med familj eller pojkvän men inte denna gång. Annars brukar jag ladda kvällen innan med någon men nu sitter jag här själv och det är kanske det som gör mig extra nervös. Kanske ska snacka ihop mig med någon så vi kan ringa o höra att vi är vakna på morgonkvisten. Blir att gå upp vid 05.00. myskläder på and off we go.

Jazzdans, musik, improvisation, internationella möten, resa med vänner, spa och komma ur skolbubblan för en vecka. Ska bli great!

Uppdaterar om resan :)

                           
Freeedag! :D

Skriva utveckla bli smart

Och exakt när kan man va klar?! Skrev ett PM till min c-uppsats som jag utvecklade med teoretiskt perspektiv... Trodde jag... nära men behöver ett till perspektiv fick jag tillbaka. Perspektiv- ett ord på mina metoder. Ge mig ordet så skriver jag det, metoderna har jag ju. Saknar ordet som jag ännu inte vet vad det är. Blir snurrig. Känner mig ointelligent o trög. Inte konstigt man får huvudvärk, sov knappt något i natt av sprängande värken i huvudet. Satsar på att lyckas med underverk i morgon. På lördag blir det Tallin för jazzworkshop hela veckan, då orkar jag inte tänka på och kommer vara upptagen med dans och förhoppningsvis lite spa! I neeeeeed it now


9år

  

                                           

På söndag har det varit vi i nio år. Distans, jobb, skola långa avstånd. Vi hinner längta och vi vet att det är vi, är så glad över oss. I helgen ska vi fira med middag och extra mysigheter. Snart är han här <3


Bästa Förkyldningskuren

I lördags hemma hos Carro, hon jag och Sofia. Taco och ett glas rött. Mysigt hade vi. prata, tjata och bara vara! På det började min näsa tätna... på väg hem började vänstra näsborren rinna... försvann ok när jag kom hem efter frisk luft från t-banan och hem. MEN igår när jag vaknade var förkyldningen påtaglig. Kände mig lite hängig men mest snuvig. Efter lång dag med jobb och sett på fina dansföreställning med klassisar och dansvänner var jag helt slut när jag kom hem och somnade som en stock.

När jag vaknade i morse insåg jag- se att JAG INSÅG SJÄLV att jag borde stanna hemma och vila. Vila bort förkylningen istället för att dansa runt och få en långvarig sjuka. Sov sov och sov. Vaknade halv 12, behövde jag sova eller behövde jag? Nu känns snuvan bättre och de glansiga ögonen och molande huvudvärken jag kände igår kväll är borta. Har alltid haft svårt för det där med att inse och känna efter att jag borde vara hemma. Någon har alltid varit tvungen att säga åt mig "Linn nu måste du vila". Ger mig själv en stjärna i beslutsamhet att jag gör saker för min skull. Som mamma sa det är ändå ingen som hade tackat mig för att jag åker dit när jag är sjuk, jag hade fått höra "varför stannar du inte hemma?" Insiktsfullhet- ett steg närmare!

Bästa tipset för att kurera sin förkyldning: inte halvvila, göra det men inte det etc... Gör det ordentligt så mår man ordentligt bättre. VILA, sov och ta hand om dig med det du tycker om. Jag ska måla naglarna.

                                      

                                   
                              
Gillar att ha många burkar och färger att välja mellan. Köper man små kan man köpa många. Får se vad det blir för färg idag

Proffs eller ej?

På jobbet i dag frågade en medlem mig om lite hjälp och tips i gymmet. Vi pratade lite och hon fick lite tips på övningar etc. Hon sa sen att hon gillar oss på Sportlife så mycket, att vi är så mycket snällare än på andra gym. Glädje, Passion, Personlighet, Proffsighet! Ledord som vi har och jag ser som självklarhet men det gör tydligen inte alla på andra gymkedjor. Tjejen började prata om att hon fick hjälp av en personlig tränare på ett annat gym och han sa att han kunde hjälpa henne att gå ner 16 kilo på 2 veckor!!!!!! Va?? sa jag, varför då? Hon var längre än mig och såg absolut inte ut att behöva gå ner. Pt:n hade sagt att hennes vikt skulle ligga på 45-50 kilo för hennes längd. Är han galen eller? hon hade vart ben och inget istället för som nu; vacker. Hon tyckte hon kände lite fett på låren, underhudsfett kallas det sa jag, som vi alla måste ha och vi kvinnor har mer än män för att vår kropp och vår hormonbalans med menstruation mm ska fungera. Tjejen sa att den personliga tränaren hade berättat för henne att han tränat många modeller och då fick jag förklarng på hans vikttabell. En syn på en kropp utan kropp. Jag tycker att visst kan man vara smal men då gärna med muskler och välbefinnande. Inte utgå från vikten. Att vara som henne över 1.70 och väga 45-50 kg känns inte som ett mål!! och att gå ner 16 kilo på 2 veckor hur skulle det ske? Genom svält och inte äta något, förlora vätska i kroppen för att sedan börja äta och vara åter på sin vikt... Blir upprörd och bitter på sån oproffsighet och dålig förebild den personliga tränaren är och tycker synd om dem han möter.

Jag önskar att ingen mer behöver möta honom och hans dumheter. Hoppas att människor kan inse sitt bästa, ta hand om sig själva på långsiktigt sätt. Träna för att må väl, äta gott och genom det bli glada och inspirera varandra.


                          
En bild från semsetertripp- gav mig glädje och inspiration denna hösteftermiddag. Kanske får du med lite härliga känslor av solen och känslan i bilden. 

Bort med dumma människors dåliga vibbar och påprackande barbieideal. Fram med glädjen och välmåendet! :)
Halva blir nog hela

Tar hand om mig med glass med chokladkross- bästa glassen! Delade paketet men vet ju att jag kommer äta hela. ;) En fredagsfredag med idol o runtsurfande på nätet. Måste man göra så mycket mer?

Satsade på baletten idag. Gjorde mina piruetter som ingenting, gäller bara att våga kötta på och ösa även på balettklassen. Göra det jag gör på jazz fast på balettigt vis. TIPS!! vill du nå ditt mål? Satsa istället för att hålla tillbaka. Vad är det värsta som kan hända? Du går för långt, kanske faller. då kan du du dra tillbaka och samla dig. Har du inte satsat vet du inte dina gränser kommer aldrig heller få veta. Så... Nästa Veckas mål: satsa på nåt du inte tror du kan o se att du kan! Jag ska satsa på att stå på händer längre än jag tror jag kan. Vad satsar du på??
Kraam


Mellan skola, jobb och livet

Jag springer mellan skola, jobb och allt annat jag vill göra och måste göra.. Skriva Pm inför c-uppsats, träna annat än dans vill men hinner jag knappt, vila och umgås. men, Idag har jag mysdag, slutade efter lunch så jag har lagat god mat och kanel och äppelmuffins. Vanlig muffinssmet (för mig muffinssmet utan ägg) tillsatte äppelbitar och kanel. Mumma :) Annars är det skola mest hela dagen och därefter jobbas det på sportlife. Veckorna rullar fram och snart är det jul. Så fort vi rullar in i november börjar jag få julfeeling. Tacka vet jag pepperkakor, clementiner, tända ljus och värme av vänner och familj.

Nästa helg kommer min kärlek hit. Då ska det FIRAS! 9 års kalas blir det för oss. Hipp hipp hurra
är så lycklig och nu börjar jag se ljuset i tunneln att få flytta hem och bo med honom igen. Juni 2012!

                     
Från Ulriksdals lilla slottcafé. Där satt jag och mamma o myste förra vintern. Snö utanför och varm choklad i kopparna. Värme


RSS 2.0