Syster yster

Nu är hon äntligen här! Har längtat hela veckan efter min syster. Har längtat längre än så i och för sig men extra mycket nu när jag vetat att hon skulle komma hit o vara här över helgen. Vi har inte träffats sen i slutet av augusti så de var verkligen på tiden!
Så i helgen blir det att spana runt i Stockholm med henne. :D
Kraam

Längtan, Motivation, Stolt

Ja, hur ska jag, denna lilla jazzdansaren hitta baletthoppan i mig? I bland känns det som balettlektionerna flyter fint även om de inte är perfekt. Men IDAG..... inställningen och motivationen fanns där från början, sen rann den iväg när kroppen inte kände som jag kände. Bara att keep it up och öva som alltid. Övning ger färdigthet. Men när blir man färdig då? I dans blir man aldrig färdig. Finns alltid mer att lära sig. Det är en av anledningen till att jag dansar. Tröttnar om de inte finns utmaningar och saker att lära mig. Blir ibland frustrerad när jag inte kan det jag vill kunna men jag ska jobba på det.

Just i denna stund Dansar och Showar Dirty Dancing i Vänersborg! Åh, vad jag önskar jag kunde vara där. Tänker på dem alla. Är såå stolt över mina koreografier och att alla dansar dem som jag vill. Det trodde jag verkligen inte skulle gå men jag antar att min känsla inom mig sa något att, Jo de ska klara det! Några hade aldrig dansat förut, en av dem är huvudrollen. Kände att han skulle klara det. De andra ansvariga var mer skeptiska men jag kämpade och han ville lära sig. Se så bra det blev!
Så underbrart att se alla i ensemblen utvecklas. 30 st individer men alla lika underbara på sitt sätt. Ett minne för livet. Min Första uppsättning :D

//Linn Koreograf för Showskolans Dirty Dancing 2009

Danshögskolan

Tillbaka på skolan efter 2 veckors VFU hemma i Vänersborg. Hade en riktigt härlig Modern danslektion med mycket lätthet och flöde. Underbar diagonal med skön dynamik. Därefter var det dags för första jazlektionen med Jane Darling som har mattoxteknik som undervisningsform. Väldigt teknikbaserat, koordinationsbaserat, isolationer och du står i princip i plié hela tiden(med böjda ben för dig som inte har danstermerna i huvudet) Kommer nog kännas gott i kroppen i morgon :)

Saknar dock min kärlek som är i Vänersborg i fullt upp med att renovera lägenheten. vill vara där samtidigt som jag är här!!

Go Kväll, nu är det Tinas cockalong som gäller en stund till

Premiär Dirty dancing

Är underbart glad och lyrisk efter premiären av min första uppsättning! Fin recension, grym pubilk som gav fantastisk respons. Är glad och stolt över koreografierna jag skapade till denna show! Ensembelm levererade grymt! På premiärfesten efteråt fick jag (Koreograf, danspedagog), Agneta (regissör mm) och Emma (assisterande danspedagog) härliga kommentarer av Ida (huvudrollen Baby) om hur vi är som person och ett "tix" eller uttryck vi använt oss av under årets repetioner. Mitt ord blev KÄNSLA Hahah kände mig så träffad. Det ordet använder jag OFTA :P Men med det har resultatet blivit kanon och ensembeln levererar med just KÄNSLA :D

http://ttela.se/nojekultur/scen/1.603332 Recensionen från TTELAGlädje

Paj

Äppel, päppel, piron, paron. Njter av den enda lediga eftermiddagen denna veckan med en härlig äppelpaj som står och blir härligt smarrig i ugnen :) Väntar på att älsklingen kommer hem från jobbet så att vi kan njuta av den tillsammans!
                                                                                                            
Veckans övriga kvällar består av följande: Imorgon sista repetionen med Dirty dancing för på Torsadg är det genrep som gäller inför PREMIÄREN på Fredag!! :) Lördag föreställning nr2. Det känns pirrigt och kul. Min första uppsättning där jag står som koreograf, skön känsla. Ensambeln jobbar verkligen på bra. De har alla olika erfarenheter av att stå på scen och dansa, sjunga o agera. Vissa var nybörjare och vissa var mer vana. Nu när vi har jobbat hårt så känns det kul att se skillnaden från dag ett vi jobbade och repade ihop. Alla har verkligen utvecklats! Även jag själv är erfarenheter rikare. Anpassa koreografier efter olika nivåer och just nu blir jag lite introducerad hur ljudet och ljuset funkar. Sitter uppe bland gubbarna som har koll på det och assisterar med musiken mm. Riktigt kul att få inblick i nya saker!

Idag var jag i Uddevalla, estet dans och assisterade där. Hade en jazzdiagonal med 2orna och gick runt och hjälpte dem med armar, ben, teknik osv under lektionens gång. Var med och hjälpte till samt dansade på modern lektion och sen var jag med och dansade och assisterade på Luigilektionen (en speciell jazzteknik) med 3orna. Riktigt kul och givande dag!

Nu ska jag kolla till pajen

Paj då;) //Linny

Vilket pack!!

Pack pack pack.. Ja visst nu packar jag igen- Nu gäller det flytten från min o eriks hyreslägenhet till bostadsätt i Vänerborg. Erik jobbar och på kvällen renoverar, så då passar jag på att packa. Vilken tid det tar och så mycket saker man har. En sak som återkommer överallt i vårt boende är GLAS. Vi har glas för ett helt slott. Vinglas, ölglas, snapsglas, dricksglas, ännu mer vinglas... o så håller de på. Gillar i och för sig glas. Det är härligt med olika former och färger. Att ta fram ett finare glas och dricka i till vardags ger en härlig uppiggande känsla en vanlig dag.


Här är några härlig glas som jag gärna skulle vilja ha :) De har funnits på Åhléns, vet inte om de finns kvar.
                                                                     
                                                                                    Det behövs många lådor

RSS 2.0