Gubbar
Tacka vet jag sommarens röda härligheter. Jordgubbar. På tårta, i tårta, med grädde i en skål och plocka som de är, med glass, i paj, saft, sylt. Kan jag säga mer än att de är underbara.
Bakade en megatårta med jordgubbar i och på till eriks födelse dag. Äggfri, nästan helt laktosreducerad och stor så att den täckte nästan en hel bakplåt och höjd på 4 bottnar med fyllning. Mumma.
Lager 1, chokladpudding,med ett lager jordgubbar
Lager 2, grädde med mosade jorgubbar
Lager 3, marsankräm
Den färdiga tårtan med grädde, jordgubbar och riven choklad.
Detta är recept för en botten. Jag gjorde 2 st dubbelsatser och fick då mina fyra bottnar
Ingredienser
Instruktioner
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 1/2 dl Solhavre
50 g margarin (smält eller flytande)
1 citron, skal och 1/2 av juicen
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Smält margarinet och tillsätt detta tillsammans med Solhavren och citronskal och juice. Rör om tills smeten är slät. Häll smeten på plåten , bred ut till önskad storlek och tjocklek. Grädda i 190-200°C ca 30 minuter.
Erik var förnöjd och som mina andra favoriter; jordgubbarna matchar han (min första favorit) tårtan:)