Sportlifes konvent

I morgon åker jag med Stockholmsgänget ner till Göteborg för Sportlifes årliga konvent på lördag. Sportlife Rollsbo är det som gäller. Där träffar jag även Vänersborgsgänget och härliga människor från övriga anläggningar. Känns som ett fint avslut för min arbetsperiod i Sthlm och som en nystart inför min tillbakaflytt till Vbg där jag ser fram emot att jobba igen.

Helgen kommer bestå av träning, glädje, och full fart! Berättar mer efteråt!
MMA/box och ett härligt danspass till livemusik står bla på schemat och även om jag är trött av all dansträning i skolan vet jag att när adrenalin och inspiration kommer så kommer också orken och energin!

                                  
                                                     Glädje, passion, personlighet, proffsighet


Break

Full fart i skrivandet. Diskurser, teori, planering, skriva, läsa. Ja då behövs ett break mellan varven. Har bästisbesök i helgen som är på kurs. Goa kvällar med skratt och mys får vi. Idag breakade jag med två av mina andra härliga vänner! Hade en grymt go förmiddag! Skratt, shoppa-fynda!! :) var på utförsäljning och gjorde några kap! Lunch och ännu mera skratt.

Köpte en glass på vägen hem från t-banan. Strosade och njöt. Välbehövliga vännerstunder som jag tar vara på och glädjs åt. Godare än godis, och godis är gött!
Trevlig helg!

(Kollaget gjort från en finfin app som jag blev tipsad om! Tack Sofia)


Cykelvasan?

Med vårkänslor i luften och längtan efter cykling i skog och mark blev jag sugen på att anmäla mig till cykelvasan i augusti.
www.vasaloppet.se

Härlig cykelsträcka med blandad terräng. Får man skönt väder är det ännu ett plus. :)
Blev riktigt sugen!

Våfflor med hemmagjord sylt

Drog på mig snuva, hosta OCH feber här i måndags. Då var det vara att vila... och kurera...

Köpte ingefära o annat boostande som hjälp på traven.

Igår gjorde jag och Erik våfflor med hemmagjord sylt. Så här kan du göra:
Våfflor: blanda; 3dl mjöl och 1tsk bakpulver. Tillsätt lite mjölk i taget av dina 4dl. Blanda i smält smör, 100gram eller ca 1dl. Grädda:) lek med innehåll av mjöl och mjölk. Testa lite bovetemjöl, grahamsmjöl, havremjölk eller sojamjölk. Känn dig fri!

Sylt: mixa valfria frysta bär lätt. Låt de inte gå sönder helt. Klart! Vi hade igår björnbär, blåbär och jordgubbar.

Inga konstigheter. Bara goda bär och våfflor. Bra kvällsmats, mellis, brunch, uppiggningsalternativ! :)
Mums. Känner mig mycket bättre idag av vila och godsaker!

image description

 


Se den kunskap du har.

Igår var det näst sista gången med praktikskolan och undervisningen av balett. Fick observation och handledning vilket kändes grymt nyttigt.

Kom fram till att eftersom vi inte har didaktik i vårt andra undervisningsämne (jag har haft ämnesdidaktik i jazz och undervisade nu balett) så måste man lita på sin kunskap man har och applicera den på alla områden. Så mycket skiljer oftast inte och det man ännu inte vet kan man inte göra. Man får göra något av det man KAN.

Se den kunskap man har! Inte den man inte har. Vara lekfull och använda fantasin! Bra tanke. Känner mig redo för arbetslivet!


Eneriladdning

Laddade ordentligt med energi i helgen. Hade min Erik här och vi hann med mycket. Känns som jag vart på semester! Var och såg the voice sverige live på fredagen. Lördag blev det hotellfrukost och spa med bad i utomhuspool på taket med underbar utsikt i strålande sol. Bastu blev det också, allt på Clarion sign hotell. (hade presentkort där sen vi har vart där och dansat) däremellan blev det träning och lunch. Senare blev det mat och lite häng på en bar med en kompis till. Söndag långpromenad och ännu mer relax och mys. Jag mår toppen! :)

Det gäller att ta vara på helger och vardagar. Varje dag måste få sin glädje. Inte bara längta till långledigt. Ta vara på alla små stunder och hitta på kul saker året om med jämna mellanrum! Det är grejer det och det ger energiboost vill jag lova:)

 
I´m ONAvslutade en kurs igår så nu är det bara C-uppsatsen som gäller. Gjort en intervju och har resten inbokade nästa vecka. Läser som olika träningsmetoder, alternativ träning och funderar kring hur jag kan inspireras av olika övningar. Övningar som jag kan binda in i danslektionen och med de ge mina dansare individuellt arbete utifrån sina egna behov. Dessutom vill jag utveckla lektionernas uppbyggnad. Måste alla göra allt lika? Vi är ju olika och har kroppar som har olika behov! Spännande men mycket att tänka på. Uppdaterar mera i min process framöver.

Ikväll praktikskolan lektion 3 av 6. Balett. Idag ska vi bl.a öva på att snurra! :)


RSS 2.0