Bullar i brödform och fikaform

Det blev bakdag.
Klassiska kanelbullar som är gudomligt goda. Tips för äggallergiska: Pensla med vatten blandat med socker. Blir glansiga, frasiga och extra goda med sockret på.

Brödbullarna var ett lyckat experiment. Är egentligen recept för bröd som ska stå i stor brödform på 1,5 liter och ska bli limpa. Gräddas då i 150grader 1h. Jag gjorde bullar då min brödform är i sthlm. Samma recept men gräddade bullarna i bakformar i 10min, 250grader.

Recept:
3dl vetemjöl
2dl grahamsmjöl
1dl havregryn
1dl krossade linfrön
0,5dl solrosfrön
(frön kan väljas efter smak, uteslutas eller ändra mängd)
1tsk bikarbonat
0,5tsk bakpulver
0,5dl ljus sirap
3dl naturell yoghurt (beroende på mängd frön kan det behövas lite mer eller mindre)

Blanda alla torra ingredienser, rör sedan i sirap och yoghurt. Blir en kletig smet.

Klicka i smeten i smord brödform eller i bakformar. Grädda i respektive tid och temp beroende på vad du väljer. (se ovan)


Mumsigt med bullar, bröd som fika

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0